Sarbatorile de sfarsit de an aduc cu ele o explozie de culori, lumini stralucitoare si decoratiuni festive. Cu toate acestea, odata ce sezonul magic a trecut, apare intrebarea cruciala a pastrarii si depozitarii acestor decoratiuni speciale.

Iata cateva sfaturi practice pentru a pastra, ingriji si depozita decoratiunile de sarbatori, astfel incat sa te bucuri de ele si in anii care vin.

Depozitare instalatiilor si a ghirlandelor luminoase

Instalatia de pom si ghirlandele luminoase cu care decorezi diferite locuri din casa creeaza o atmosfera feerica in timpul sarbatorilor, dar trebuie depozitate cu grija pentru ca sunt predispuse adesea la deteriorari ale cablurilor care se pot incurca. 

Pentru a le pastra in cea mai buna forma, infasoara-le cu grija in jurul unor bucati de carton sau a unor dispozitive speciale pentru a evita orice fel de deteriorare a beculetelor sau a cablurilor. 

Înainte sa le pui in cutii depozitare verifica si becurile defecte si inlocuieste-le pentru te a asigura ca anul viitor vor fi in perfecta stare de functionare.

organizator maro din lemn

Ingrijirea  globurilor si ornamentelor delicate

Globuletele de Craciun si ornamentele delicate din sticla merita o atentie deosebita. Împacheteaza-le individual in folie cu  bule sau in hartie pergament pentru a evita zgarieturile. 

Pune-le  apoi in cutii de depozitare captusite cu prosoape din microfibra pentru o protectie suplimentara. Daca ai ornamente fragile mici, poti lua in considerare stocarea lor in cofraje de oua goale, pentru a te asigura ca au un suport optim.

Pastrarea coronitelor de Craciun

Coronitele de Craciun artificiale isi pot pierde in timp aspectul stralucitor si vesel. Pentru a le pastra in conditii bune, asigura-te ca sunt bine sterse de praf si pune-le in cutii separate de alte decoratii.  În acest fel nu vor fi strivite si forma lor originala nu va fi deteriorata.

Decoratiunile din tesaturi au nevoie de ingrijire speciala

Decoratiunile din tesaturi, cum sunt sosetele de Craciun, fetele de masa si alte elemente decorative, necesita o atentie deosebita. 

Spala-le cu grija inainte de a le depozita pentru a elimina orice murdarie sau praf. Pliaza-le cu delicatete si depoziteaza-le in saculeti din panza sau cutii care se inchid etans, pentru a evita contactul cu praful si umiditatea.

Cutie cu capac maro din lemn Storage Big Zeller

Stocarea bradului artificial de Craciun

Brazii de Craciun artificiali pot fi piese destul de costisitoare si, in plus, in fiecare an sunt piesa de rezistenta a decoratiunilor festive. 

Asadar, daca ai un astfel de brad artificial, trebuie sa-l protejezi, punand piesele in saci de depozitare  din material textil. Înainte de a-l depozita, asigura-te ca il cureti de praf cu o perie delicata sau cu un aspirator de mana. Sectiunile pomului pot fi, de asemenea, etichetate pentru a facilita asamblarea in anul urmator.

Organizarea plusurilor, paturilor si pernutelor decorative

Plusurile, pernutele si paturicile tematice, cu scopuri practice sau decorative trebuie sa fie si ele organizate corespunzator. 

Spala-le sau aspira-le inainte de a le pune in cutii. Pernutele pot reprezenta o problema, deoarece sunt voluminoase. Daca nu ai suficient spatiu sa le depozitezi in cutii, le poti pune in saci care se videaza. Vei economisi si spatiu si le vei si proteja de umiditate.

Depozitarea decoratiunilor din hartie si carton

Decoratiunile din hartie si carton, cum ar fi ghirlandele din hartie si stelutele decupate din carton, pot fi fragile. Stocheaza-le in pozitie orizontala in cutii pentru a evita sa le strivesti. Daca sunt facute acasa, asigura-te ca sunt complet uscate inainte de a le depozita pentru a evita mucegaiul.

Asadar, urmand aceste sfaturi simple, dar eficiente, iti vei putea pastra in cele mai bune conditii obiectele decorative care iti infrumuseteaza casa la final de an. 

Cand se apropie sezonul urmator, veti fi gata sa redai viata locuintei tale cu stralucirea magica a acestor ornamente festive. Asadar, fa-ti timp sa le depozitezi si sa le ingrijesti cum trebuie si ele vor continua sa iti aduca bucurii an de an.

Publicare advertoriale SEO contact@xseo.ro

2 thoughts on “Cum pastrezi si depozitezi corect decoratiunile de sarbatori pentru anii viitori

  1. Am fost mereu nehotarata cum sa depozitez decoratiunile de Craciun si Paste, insa acum am gasit solutii simple si eficiente. Apreciem sfaturile practice oferite in acest articol, care ne ajuta sa mentinem ordinea si organizarea in depozitarea lor.

  2. Un articol foarte util pentru mine, deoarece mereu am avut dificultati in depozitarea corecta a decoratiunilor de sarbatori. Ma bucur ca acum am gasit sfaturi practice si eficiente pentru a le pastra in conditii bune si a le folosi si in anii viitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *