Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/r88428eman/public_html/mamicifericite.ro/wp-content/themes/chromenews/functions.php on line 451

Unghiile bine îngrijite sunt cartea de vizită a unei femei care are grijă de ea însăși. O manichiură bine făcută nu se rezumă doar la vizitele bilunare la salonul de înfrumusețare, ci implică și o îngrijire specifică acasă, pentru a menține aspectul unghiilor între sesiunile de manichiură. 

Iată câteva trucuri  simple pentru a-ţi păstra unghiile impecabile și strălucitoare în fiecare zi.

Alege o manichiură semipermanentă

Dacă eşti în căutarea unei soluţii care îmbină perfect durabilitatea cu eleganța, manichiura semipermanentă ar putea fi soluția ideală.  Optând pentru acest tip de manichiură o să te bucuri mai mult de unghii care arată îngrijit, fără a mai fi nevoită să faci frecvent mici retuşuri. 

Pentru manichiura semipermanentă se folosesc lacuri speciale care se întăresc sub o lampa UV, asigurându-se astfel o rezistență mai mare a ojei. În plus, dacă se aplică şi o bază rubber, care este foarte rezistentă, unghiile tale pot arăta impecabil şi mai mult de două săptămâni.

Pentru a menţine sănătatea unghiilor, este esențial să  îndepărtezi corect gelul folosit la acest tip de manichiură. Optim este să faci această operaţiune la salon, unde un tehnician va folosi metoda şi produsele adecvate pentru a îndepărta lacul fără a afecta unghia.

manichiura semipermanenta

Hidratează-ţi mâinile

Un alt truc pentru a avea în fiecare zi o manichiură impecabilă constă într-o hidratare eficientă. Aşadar, asigură-te că foloseşti o cremă hidratantă de mai multe ori pe zi, ideal după ce te-ai spălat pe mâini. Insistă în special pe cuticule și pielea din jurul unghiilor. 

Acest obicei va contribui semnificativ la prevenirea cuticulelor uscate. De asemenea, poţi opta pentru o cremă specială de noapte, cu ingrediente active precum acidul hialuronic sau retinolul, care va ajuta la refacerea ţesuturilor şi la o hidratare mai intensă.

Ai grijă de cuticule

Cuticulele joacă un rol crucial în sănătatea unghiilor. De aceea, este recomandat să investeşti într-un ulei hrănitor pentru cuticule. 

Acesta se aplică prin mişcări delicate de masaj, seara, înainte de culcare. Acest gest simplu şi, de altfel, foarte relaxant,  stimulează creșterea unghiilor, previne uscarea excesivă a cuticulelor și adaugă o notă de strălucire unghiilor.

Foloseşte produse de calitate

Înainte de a aplica lacul preferat, indiferent că faci acest lucru acasă sau eşti la salon, asigură-te că foloseşti o bază de calitate. 

Acest produs are rolul de a-ţi proteja unghiile de pigmenții din ojă și, de asemenea, va face ca manichiura ta să reziste mai bine. Nu uita nici de top coat. Acest lac special „sigilează” culoarea și a adăuga o strălucire de lungă durată. 

Atunci când alegi produse de cea mai bună calitate îţi protejezi şi unghiile şi, totodată, investeşti într-o manichiură mai rezistentă.

acid citric

Profită de beneficiile acidului citric

Uleiurile cu acid citric sunt excelente pentru îngrijirea unghiilor, oferind numeroase beneficii. Acidul citric, obținut în mod obișnuit din lâmâi, are proprietăți naturale exfoliante și emoliente.

 Aceste uleiuri sunt adesea îmbogățite cu substanțe nutritive esențiale, cum ar fi vitamine și antioxidanți, care susțin sănătatea unghiilor, întărindu-le și hrănindu-le. 

În plus, acidul citric acționează ca un agent natural de albire, contribuind la reducerea petelor inestetice de pe unghii.

 Utilizarea  frecventă a acestor uleiuri poate, așadar, să îmbunătățească nu numai aspectul general al unghiilor, ci și să consolideze structura acestora și să susţină o creștere sănătoasă. 

Se recomandă aplicarea acestor uleiuri de câteva ori pe săptămână, masând cu grijă cuticulele și unghiile pentru a maximiza beneficiile.

Evită produsele chimice agresive

Produsele chimice agresive, cum ar fi clorul și detergenții casnici, pot deteriora semnificativ unghiile. De aceea, este important să-ţi protejezi mâinile purtând mănuși de menaj atunci când efectuezi activități casnice. 

Acest lucru va păstra frumusețea manichiurii tale și va preveni eventualele daune cauzate de substanțele chimice. În plus, pielea mâinilor va avea şi ea de câştigat. Produsele chimice afectează ţesutul şi pot duce la deshidratare excesivă sau chiar la apariţia unor iritaţii.

Nu uita de dietă

Sănătatea unghiilor depinde și de alimentația ta de zi cu zi. Dacă observi că unghiile tale au devenit fragile şi se exfoliază, este important să acţionezi şi de la interior. 

Asigură-te că  introduci în meniurile tale zilnice alimente bogate în biotină, vitamine și minerale, cum ar fi fructele, legumele, ouăle și nucile. O dietă echilibrată contribuie la întărirea unghiilor din interior, făcându-le mai rezistente.

În concluzie, pentru a te bucura de o manichiură impecabilă în fiecare zi, pune în aplicare sfaturile şi sugestiile de mai sus. Îngrijirea constantă și atenția la detalii fac diferenţa. 

4 thoughts on “Secretele unei manichiuri impecabile: trucuri simple pentru unghii frumoase

  1. Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca aveam nevoie de cateva idei noi pentru a-mi ingriji unghiile. Sunt convinsa ca daca voi aplica aceste trucuri, rezultatele vor fi vizibile in scurt timp.

  2. Am observat ca multe dintre obiceiurile mele zilnice afecteaza starea unghiilor mele. Voi incerca sa le schimb conform sfaturilor din articol pentru a obtine rezultate mai bune.

  3. Sunt foarte incantata de ideea de a folosi ulei de migdale pentru hidratarea unghiilor. Niciodata nu mi-ar fi trecut prin cap sa folosesc acest produs, dar acum voi incerca cu siguranta.

  4. Articolul este foarte util pentru mine, deoarece mereu am avut probleme cu unghiile mele. Trucurile prezentate sunt simple si usor de urmat, iar rezultatele sunt uimitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *