Sanatatea orala este foarte importanta. Din pacate, multi dintre romani nu inteleg acest aspect, si din acest motiv ajung sa se confrunte cu probleme cu dantura.

Infectii dentare, inflamatii sau chiar pierderea unuia sau mai multor dinti se numara printre consecintele unei igiene orale incorecte.

In cazul in care unul sau mai multi dinti naturali au cazut, din varii motive, cel mai sigur vei avea nevoie de un implant dentar sau chiar si o coroana dentara.

Ce reprezinta, exact, o coroana dentara

Daca despre implantul dentar cam stii ce inseamna, lucrurile se complica putin atunci cand avem in vedere coroana dentara. Medicii specialisti ne informeaza ca este vorba despre o restaurare protetica, al carei rol este sa iti protejeze cat mai bine dintele natural.

De asemenea, are un rol foarte important in refacerea dintelui care a fost afectat. Important este ca aceasta coroana ne ajuta sa imbunatatim si aspectul danturii noastre, venind si in completarea unui tratament care a impus un implant dentar.

Cand este nevoie de coroana dentara?

Exista mai multe situatii cand este necesara o coroana dentara. Printre acestea se afla cazurile in care dintii naturali, din varii motive, ajung sa se macine, sa se fractureze, ciobeasca sau chiar rupa.

Daca iti doresti din nou ca zambetul tau sa fie unul frumos, rezistent si cu un aspect cat mai natural, atunci coroana dentara este raspunsul la cererea ta.

Tipuri de coroane dentare

Dupa cum este si normal, exista mai multe tipuri de coroane dentare, fiecare dintre ele cu avantajele sale. Ti le vom prezenta si noi, pe scurt, in randurile de mai jos.

Coroana dentara din zirconiu

Sunt considerate cele mai bune, deoarece ofera dintelui un aspect atat de natural incat cei din jur nici macar nu vor sesiza ca nu este natural. De asemenea, rezistenta unei astfel de coroane este mult superioara celorlalte tipuri, dar are si un dezavantaj: pretul destul de ridicat.

Coroana dentara din ceramica

Un alt tip de coroana dentara este cea la care se foloseste ceramica. Si in acest caz avem de a face cu o rezistenta ridicata si ofera si un aspect placut zambetului tau. Acest tip de coroana dentara este utilizata in special pentru dintii frontali.

Coroana dentara metalo-ceramica

Nu putini sunt cei care opteaza pentru acest gen de coroana dentara deoarece este mai accesibila pentru buzunarul lor, si trebuie sa recunoastem ca nu sta prea rau nici din punct de vedere estetic, si se mai bucura si de o rezistenta destul de buna.

Cele mai importante avantaje ale coroanelor dentare

Exista destule avantaje ale coroanelor dentare, si in primul rand vorbim de cel legat de estetica. Atunci cand apelezi la profesionisti, vei avea parte de o restaurare protetica de calitate, care imita perfect structura si forma dintelui tau natural.

Acesta din urma are nu doar un aspect placut, ci este si refacut din punct de vedere functional. De asemenea, timpul de tratament nu este unul indelungat, ceea ce este pur si simplu perfect!

La fel de rapida este si acomodarea, iar intretinerea coroanei dentare nu implica altceva decat o buna igiena dentara, asa cum de altfel ar trebui sa procedezi si in cazul dintilor tai naturali.

4 thoughts on “Tipuri de coroane dentare si avantajele fiecaruia dintre ele

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol, pentru ca mi-a oferit o perspectiva noua asupra relatiei parinte-copil. Sunt convinsa ca voi aplica multe dintre sfaturile prezentate pentru a imbunatati comunicarea in familia mea.

  2. Am gasit informatiile despre importanta comunicarii eficiente cu copiii extrem de utile. Este impresionant cum anumite schimbari simple in modul de a interactiona cu cei mici pot avea un impact pozitiv atat de mare.

  3. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat diverse strategii pentru a gestiona comportamentele dificile ale copiilor mici. Este reconfortant sa stiu ca exista solutii practice pentru situatiile cu care ne confruntam zilnic.

  4. Articolul este foarte interesant si mi-a deschis ochii asupra multor aspecte legate de parenting. Am apreciat faptul ca au fost prezentate atat avantajele, cat si dezavantajele diferitelor abordari in cresterea copiilor.

Comments are closed.