Relatiilor din ziua de azi le lipseste cu siguranta un lucru care le face sa mearga din ce in ce mai prost si asta intr-un ritm din ce in ce mai rapid. Ce este? Se pare ca relatiile din ziua de azi duc lipsa de orientare.
Oamenii „ies la intalniri”, dar ce mai inseamna asta acum? Inseamna ca stati impreuna de 4 ori pe luna? Sa va trimiteti mesaje pe telefon toata ziua? Sa va sarutati din cand in cand?

Nu ma intelegeti gresit, nu sunt vreo experta in relatii, dar simt ca sunt martora la un model repetitiv in ceea ce priveste relatiile persoanelor din jurul meu.

Parca zilele lor se deruleaza astfel:

Se trezesc foarte devreme iar ziua lor incepe ca oricare alta, dar include si cercetarea noutatilor de pe paginile de socializare, privind intamplarile din vietile altora si trimitand un mesaj de buna dimineata persoanei iubite inainte de a pleca inspre locul de munca, dupa ce s-a uitat si la pagina ei/lui. S-a uitat la un episod din „Sons of Anarchy” fara mine, dislike.

Stiind ca cealalta persoana este probabil inca in pat si pentru a evita orice fel de discutie, acestia le trimit un mesaj: „Buna dimineata, scumpete. Ma gandesc la tine. Sper sa ai o zi minunata.”

Acest mesaj are scopul de a reaminti doua aspecte: Vreti ca el/ea sa stie ca este prima persoana la care va ganditi. Si, mai important, sa realizeze faptul ca indiferent de cat de stresanta sau obositoare ii va fi ziua, el/ea reprezinta o prioritate pentru voi.

Suna perfect, dar nu este real. Adevarul este ca interesele sau curiozitatea sexuala si zilele obositoare sunt aspectele principale din relatiile noastre actuale.

Am acceptat foarte multe lucruri inacceptabile: sa ne publicam fiecare minut din vietile noastre pe retelele sociale, stand la masa cu telefoanele in mana, scriindu-ne emotiile, ca mai apoi sa ne certam si sa ne despartim in urma acestora.

Stiti care este apogeul tuturor acestor lucruri? Faptul ca societatea a acceptat relatiile in care suntem inselati in fiecare zi.

Inselatul despre care vorbesc nu se refera la sexul cu o alta persoana, ci la felul in care ne conectam cu o persoana intr-o situatie intima atunci cand le povestim aspecte din viata, cand iubim si avem grija de persoana respectiva.

Desigur, inselatul implica sexul si este cel mai daunator pentru o relatie, dar v-ati oprit vreodata sa va ganditi ca sunteti inselati in fiecare zi?

Relatiile cresc doar prin comunicare. Cele mai intime sentimente ale noastre ar trebui rezervate persoanei pe care o iubim; asa ca, de ce este acceptabil sa nu le aratam niciodata lor, dar sa le etalam in schimb intregii lumi?

Trecem printr-o perioada de lipsa de comunicare, de atentie, pasiune, intimitate si chiar si de iubire. De ce ne-am hotarat ca aceste lucruri sunt in regula sa le facem si cum de au ajuns lucruri normale?

Dictionarul Webster’s defineste actiunea de a insela precum o deprivare de „ceva valoros prin frauda sau deceptie.”

Acest tip de inselat duce la mult mai multe pagube decat orice fel de aventura sexuala, deoarece se dezvolta pe termen lung si poate deveni un obicei, o cale prin care ne permitem sa apreciem modul in care ne privim pe noi insine.

Este normal sa cersiti atentia unei persoane careia i-ati daruit inima si pe care o iubiti cu fiecare particica din voi. Stati de o parte si priviti cum aceasta persoana posteaza noutati despre lucruri inutile sau poze doar pentru a primi comentariile altor persoane.

Trebuie sa va rezervati un minut pentru a-i spune cat este de frumoasa sau cat este de minunata. Sunati-o dupa munca si spuneti-i „Imbraca-te in 30 de minute. Vin sa te iau si sa mergem intr-un loc special.”

Sau spunet-i sa treaca pe la voi sa ii oferiti o masa pregatita in casa, ca mai apoi sa puteti dansa.

Depuneti un efort. Iubirea de moda veche trebuie sa revina. O astept si sunt sigura ca va triumfa. Zilele in care ne tineam de mana, in care deschideam usa persoanei iubite, trimiteam flori „doar pentru ca”, ne exprimam intr-un mod romantic doar pentru a primi un zambet si le lasam mesaje scrise nu ar trebui sa dispara pentru totodeauna.

Trebuie sa o luam de la inceput atunci cand vine vorba despre iubire.

Trebuie sa fim deschisi si liberi. Iar acest lucru nu se poate intampla atunci cand suntem preocupati cu detaliile despre viata altcuiva sau cautam acceptarea in alta parte. Axati-va pe partener. La sfarsitul zilei, el/ea este tot ceea ce aveti cu adevarat.

Apreciati-va partenerul si aratati-i cat de mult inseamna pentru voi. Dar, mai important, puneti-va telefoanele deoparte, nu va mai uitati pe Facebook, ci la mutrisoara lor ce se afla chiar in fata voastra. Acea persoana ar putea fi aleasa.