Ce este, mai exact, o femeie puternica? Eforturile pe care le face, sacrificiile si altruismul. O femeie puternica a indurat suferinte, a trecut prin experiente ce i-au frant inima, dar care a invatat sa ierte.O femeie puternica s-a luptat cu ape adanci si periculoase, dar si-a tinut respiratia cat a putut de mult. Acest tip de femeie este independenta, autonoma, iubitoare si nu ii este frica sa isi arate vulnerabilitatea. Stie ca uneori poti fi invatatorul iar alte ori poti fi studentul. Asa ca, cum stie o astfel de femeie sa pastreze un barbat?

Iata 10 motive pentru care majoritatea barbatilor nu pot face fata unei femei puternice:

1. O femeie puternica nu are nevoie de un barbat sa ii castige luptele

Barbatii au nevoie sa se simta utili si doriti. Ei trebuie sa stie ca se lupta pentru iubirea eterna si admiratia femeii lui. O femeie puternica va arata ca isi iubeste partenerul, dar este independenta si isi poate rezolva singura problemele.

Ea va lupta pentru ambii, dar nu are nevoie de un barbat sa ii castige bataliile. Daca are o problema, se va ocupa de ea. Astfel de femei nu stau si asteapta, precum niste victime, ca barbatul sa gaseasca o solutie.

Unii barbati nu pot face fata unei astfel de puteri. Daca alegeti sa fiti alaturi unei astfel de femei, fiti pregatiti sa mergeti in tandem cu ea, nu in fata ei, punand-o unde credeti ca ar trebui sa stea.

2. O femeie puternica stie ce vrea

Femeile puternice stiu ce vor, felul in care vor obtine acel lucru si isi amintesc tot ce au trebuit sa indure pentru a ajunge in locul in care se afla. O femeie ca aceasta stie foarte bine ce isi doreste.

Daca ii place un barbat, il va obtine. Nu il va astepta pana acesta se hotaraste sa faca vreo miscare. Femeile puternice sunt personalitati tenace si pot fi extrem de intimidante pentru unii barbati. Nu sunt docile.

Iubesc din toata inima si pot continua sa exploreze lumea, fie cu un barbat sau de unele singure. Este nevoie de un mascul cu o mare incredere in abilitatile sale pentru a permite unei astfel de personalitati sa preia puterea.

3. O femeie puternica are nevoie de onestitate si vulnerabilitate

Barbatilor le este greu sa fie deschisi atunci cand sunt pusi in fata unor decizii dificile. Femeile puternice infrunta chiar si durerea, traumele si experientele ce le pot schimba viata.

Au nevoie de un barbat corect si vulnerabil pentru ca au indurat atat de multe in viata. Trebuie sa stie ca partenerul lor este capabil sa navigheze prin marea de incertitudine si sa nu ancoreze in situatii disperate.

Femeilor puternice nu le este frica de trecut. Ele sapa si cauta dupa acele lucruri care ne fac pe toti oameni. O astfel de femeie va gasi mereu un barbat puternic pentru a-i fi alaturi in fata schimbarilor.

Barbatii au tendinta sa evite vulnerabilitatea pentru ca ii face sa se simta slabi.

4. O femeie puternica nu se intimideaza in cadrul intim

O femeie puternica va provoca barbatul in cele mai intime feluri. Are nevoie de toate formele de intimitate, de la conversatii pana la relatii intime. Nu se va abtine de la nimic.

Deoarece o femeie puternica este confortabila cu propria feminitate, se va astepta ca barbatul ei sa disponibil pentru toate formele de intimitate. Are nevoie de pasiune, de dorinta si sa se simta ca ea este aleasa lui.

5. O femeie puternica stie imediat cand este mintita

Femeile puternice sunt sincere si se asteapta ca relatiile lor sa se bazeze pe incredere. Pot simti minciunile intr-o secunda, asa ca nu incercati sa va scapati cu o minciunica. Nu le oferiti explicatii aberante.

Au abilitatea de a fi un detector uman de minciuni. A fi intr-o relatie cu o astfel de persoana inseamna ca nimeni nu se va abtine de la a spune adevarul.

Nu va tolera niciodata senzatia de falsitate si egoismul. Daca nu poti fi in totalitate cu ea, nu va avea nici o problema sa se desparta de tine.

6. O femeie puternica are nevoie de integritate si consecventa

Femeile puternice nu pot tolera iregularitatea sau personalitatile indecise. Vor sa stie ca barbatul pe care il iubesc are integritate, este respectuos si o persoana ce isi respecta promisiunile.

Daca incep sa simta ca barbatul se indeparteaza, vor actiona corespunzator si nu vor avea nici o problema in a-l lasa sa plece, daca simt ca sunt jucate pe degete. Vor sa simta ca sunt iubite neconditionat.

Daca simt ca nu li se arata respectul meritat, nu vor avea nici o problema sa isi ia talpasita. Cel mai rau lucru pe care il puteti face este sa considerati o astfel de femeie incapabila.

7. O femeie puternica este dura

O femeie puternica a trecut de-a lungul vietii ei prin incercari si obstacole extraordinare. Trebuie sa fie extrem de puternica. Stie ca poate indura orice i s-ar ivi in cale, asa ca duritatea ei este de multe ori inteleasa cu greu de catre barbati.

Sunt intimidante pentru ca au un bagaj imens de emotii si ganduri pe care il poarta mereu cu ele. Poate sa spuna de unde si-a capatat cicatricile si se asteapta la reciprocitate din partea barbatului ei. In lumea ei nu exista secrete.

8. O femeie puternica nu te va astepta

Acest tip de femei isi vor urma partenerii pana in strafundurile iadului daca stiu ca barbatii lor le sunt alaturi. Cu toate acestea, momentul in care barbatii dau inapoi, ele le vor da drumul.

O femeie puternica nu va astepta un barbat sa decida daca o vrea pe ea sau pe cineva mai bun. Nu au timp de jocuri infantile. Fie esti cu ea, sau esti pe dinafara. Se vor rani, isi vor linge ranile, se vor ridica si vor castiga urmatoarea batalie.

9. O femeie puternica te va iubi neconditionat

Iubirea unei femei puternice este reala. Precum mamele cu copii lor, femeile puternice vor sustine si isi vor iubi cu ardoare partenerul. Atunci cand iubirea este reciproca, vor face tot ce le sta in putinta pentru a-l face pe barbat sa se simta iubit.

Il va sustine, il va ajuta si va lupta alaturi de el pentru a obtine ce merita. Unii barbati nu pot face fata unei astfel de iubiri neconditionate. Se sperie de intensitatea ei si de multitudinea de lucruri pe care le primesc de la partenerele lor.

In multe cazuri, acesta este momentul in care barbatii fug de o femeie puternica. Si, pe cat de mult il iubea, pe atat de usor ii va fi sa il lase sa plece. Stie cat de mult valoreaza ea ca persoana.

10. O femeie puternica iti va arata cine esti

Este greu sa acceptam lucrurile care nu ne plac in ceea ce ne priveste, mai ales atunci cand cineva le scoate in evidenta. Dar, o femeie puternica va oglindi acele aspecte ale barbatului ei pe care simte ca trebuie sa i le adreseze.

Va fi acolo pentru a-i arata cat de minunat si puternic este de fapt. Ii va fi alaturi si ii va spune cat de mult conteaza, ii va oferi acceptarea si increderea ei. Unii barbati nu pot face fata haosului emotional ce vine odata cu acest tratament din partea ei. Femeile puternice vor gasi barbati puternici.

Cei slabi nu vor mai fi cautati dupa cateva intalniri.

Barbatii neputinciosi nu stiu ce sa faca cu sinceritatea, puterea, inteligenta si independenta. Un barbat puternic, care cel mai probabil a fost crescut de o femeie puternica, va infrunta situatia sau va pleca.

Femeile puternice, pe de alta parte, nu au timp de jocuri. Asa ca, daca puteti face fata intensitatii, iubirii, onestitatii si conversatiilor, s-ar putea sa fiti genul de barbat puternic ce isi are locul langa acest tip de femeie.

Barry Paul Price a scris ca „A iesi la o intalnire cu o femeie puternica este ceva ce nu toti barbatii pot manvra. Trebuie sa aiba incredere in el ca persoana si ca barbat. Barbatii trebuie sa se simta capabili sa poata satisface toate nevoile unei femei.

De obicei, faceam acest lucru prin asigurarea sigurantei financiare si a protectiei fizice. De curand, insa, odata ce femeile au inceput sa fie mai independete si sa se exprime cu mai multa putere, barbatii nu mai sunt siguri cum sau unde este nevoie de ei. Ajunge sa se simta nesigur pe propriile valori si pe rolul sau in relatie.

Multe femei imi spun ca sustinerea emotionala a unui barbat este la fel de importanta precum contributiile financiare si fizice. Din pacate, barbatii nu sunt obisnuiti sa isi identifice masculinitatea cu oferirea sustinerii emotionale.”