Iubirea nu are limite, nu are forma si nu depinde de nimic. Daca am putea intelege acest lucru, nu ar mai trebui sa cumparam inghetata cu aroma de ciocolata si sa ne uitam la filme romantice atunci cand ne lasam coplesiti de sentimente si ne vaicarim.Cel mai mortal ucigas al relatiilor este cunoscut si sub numele de atasament. Acest mic aspect se deghizeaza la inceput in iubire ca mai apoi sa se transforme in gelozie si nevoia de afectiune.

Vedeti voi, atasamentul este acelasi lucru precum co-dependenta, facandu-ne sa credem ca nu putem trai fara persoana iubita. Iar acest lucru ne intemniteaza. Atunci cand suntem indragostiti pana peste cap incepem sa uitam importanta pe care trebuie sa o acordam propriei persoane si nevoilor personale deoarece dorinta de multumire a celuilalt devine mult mai importanta.

Atunci cand iubim neconditionat, durerile in urma atasamentului nu ne mai pot rani. Iubirea neconditionata inseamna acceptarea situatiei actuale. Atunci cand nu putem accepta o persoana pentru tot ceea ce sunt, pornim prin a incerca sa-i schimbam si sa ne convingem ca stim mai bine tot ce este de facut. Din pacate, astfel de relatii incep sa devina toxice.

Protejarea iubirii pure din a se transforma in atasamente nu este usor de facut; dar avem 3 dintre cele mai bine pastrate secrete ce va vor ajuta sa realizati aceasta schimbare inainte de a fi prea tarziu, plus inca una – pentru a acoperi toate situatiile.

1. Intrebati-va ce ati simtit in primele zile dupa ce ati intalnit persoana iubita
Daca nu va puteti aminti acele sentimente, ci numai amintiri, experiente sau aspecte legate de respectiva persoana, este cazul sa activati semnalul de alerta.

Atunci cand suntem indragostiti pentru prima oara de o persoana, tot ce putem simti este senzatie magulitoare de libertate si fericire. Simturile ni se ascutesc iar constientizarea noastra asupra lumii este apreciativa, totul este cum trebuie sa fie.

Este important sa va amintiti ce si cum v-ati simtit fara ca persoana iubita sa fie fizic langa voi. Este important sa incercati sa va amintiti modul in care iubirea v-a sporit aprecierea pentru viata, atunci cand acea persoana speciala se afla doar in gandurile voastre.

2. Iubirea este nemuritoare, nemasurabila
Iubirea pe care o simtim fata de o persoana nu ar trebui sa aiba limite. Ar trebui sa fim capabili sa iubim pe cineva cu toata inima, atat de mult incat doar gandul la ea sa ne dea o stare de bine.

Atunci cand devenim atasati de o persoana, cersim mereu ca ei sa fie in preajma noastra. Ii dorim si uitam de darul solitudinii. Simplul fapt ca stim unde se afla nu este de ajuns. Iar acest lucru prezinta unele pericole.

Odata ce am invatat sa acceptam faptul ca iubirea nu are limite si poate fi simtita intre lumi, peste oceane, vom reusi sa intelegem importanta acordarii liberatii si spatiului. Nu vorbim doar de persoana iubita aici, ci si de noi insine.

3. Iubirea neconditionata este definitia acceptarii imperfectiunilor
Iubirea neconditionata implica cunostearea faptului ca nimic nu este perfect, dar imperfectiunea este perfecta. Atasamentul de o persoana este extrem de critic, blamabil, manipulant si serios.

Daca vi se intampla vreodata sa luati decizii pentru persoana iubita sau va gasiti tinandu-le o predica in legatura cu niste aspecte pe care vreti sa le schimbe sau pe care nu le respecta, va gasiti pe calea suferintei.

Iubirea neconditionata pentru o persoana nu ne va permite niciodata sa alegem calea atasamentului. In schimb, ne permite sa iubim ceea ce avem, chiar si cu acel degetel ciudat de la picior sau un dinte stramb.

O astfel de dragoste inseamna sa iubesti semnele ce au ramas pe fata dimineata de la perna si mirosul micului dejun, sunetul pasarelelor si felul in care persoana iubita isi rezolva problemele, felul in care plang sau cum innebunesc atunci cand ceva nu le-a iesit cum isi doreau; iubirea neconditionata este rabdatoare, buna si permisiva in toate aspectele vietii.

Ne permite sa avem un spatiu propriu si sa il mentinem. Ne ajuta sa iubim tot ce este, tot ce va fi si tot ce este posibil sa fie.

Ultimul secret este cel mai important – si nu ar trebui uitat vreodata.

4. Iubirea neconditionata cuprinde totul
Adica trebuie sa va includa pe voi. Nu trebuie sa va udati gradina inainte de a avea grija mai intai de voi. Iubirea neconditionata nu este posibila fara iubirea si acceptarea de sine.

Inainte de predica acestor invataturi despre iubirea neconditionata, trebuie sa va considerati pe voi ca parte implicita a acestei iubiri cuprinzatoare. Integrarea acesteia are puterea de a elibera omenirea de atasamente, de a vindeca rani si de a naste viata cu ajutorul iubirii.