Motivul pentru care ne pierdem interesul fata de cei care ne acorda prea multa atentie

Face parte din natura noastra, natura omului, de a ne dori lucrurile pe care nu le putem obtine. Aceasta este o trasatura umana ce ne face sa credem ca exista mult mai multe lucruri in lume de care noi sa putem profita.In primul rand, daca va regasiti in aceasta situatie, aflati ca nu sunteti singuri. Toata lumea urmareste si doreste exact acele lucruri pe care crede ca nu le poate obtine.

De fapt, suntem creati in asa fel incat sa ne dorim lucrurile pe care le consideram mult prea bune pentru noi.

Exista un motiv pentru care fiecare film de dragoste pe care l-ati urmarit are un scenariu ce se concentreaza asupra faptului ca un personaj este atras de singura persoana care joaca in alta liga.

Toate aceste aspecte se datoreaza faptului ca iubirea si atractia sunt considerate acelasi lucru precum fascinatia pentru o persoana.

Tocmai din acest motiv, oamenii au tendinta de a nu acorda atentie celor care arata un nivel crescut de interes pentru ei. Este un lucru ce contravine naturii umane de a dori exact lucrurile pe care stim ca nu le putem obtine.

Am ajuns sa asociem palpitatia si demoralizarea din timpul cautarii afectiunii unei persoane cu o batalie pentru a-i castiga atentia respectivului sau respectivei.

Acest fenomen apare datorita faptului ca avem nevoie sa simtim ca exista ceva pentru care merita sa luptam inainte de certitudinea ca cel/cea pentru care facem acest lucru merita.

Din acest motiv, cei care par inabordabili sau indisponibili reprezinta un real interes. In ceea ce priveste aspectele biologice, este natural sa ii cautam pe cei pe care ii consideram mai buni decat noi.

Asta este scopul reporoducerii: sa cream urmasi mai buni. Odata cu evolutia in timp, oamenii au ajuns sa ii prefere direct pe cei mai sanatosi si mai puternici, dar care sunt totodata si destul de maturi din punct de vedere emotional pentru a fi grijulii, protectivi si loiali.

Aprofundand si mai mult, exista o mica parte in fiecare dintre noi care crede ca nu suntem demni de a fi iubiti. Nesiguranta este cea care ne atribuie o valoare personala mai mica decat in realitate.

Asa ca, atunci cand o alta persoana doreste pe cineva cu o valoare mai scazuta, in mod normal, le plasam si lor o valoare asemanatoare.

Logica ajunge in mod normal la concluzia ca trebuie sa fie ceva in neregula cu tine daca placi o persoana ca mine.

Nu putem trai normal cu o astfel de gandire. Fie ne place „vanatoarea” unei noi persoane, fie negarea decisiva si starea de tristete datorate alteia.

In aceste cazuri ne simtim „ca acasa”. Din nu stiu ce motiv, am prefera sa gasim rejectarea decat afectiunea unei persoane considerate de o valoare mai mica.

Precum se poate observa, inclinatia naturala de a-i evita pe cei care va acorda atentie, apare din doua motive: nevoia de a ne imbunatatati sansele pentru urmasi mai buni, creati impreuna cu un partener „mai bun” si propria nesiguranta atunci cand vorbim despre cat de demni suntem de a fi iubiti.

O intrebare si mai buna ar fi: cum putem folosi aceste cunostinte pentru a ne imbunatati vietile si starea generala?

Luand in calcul cele mentionate, cati dintre noi vor incepe sa acorde o sansa si celor care se aflau pe lista de respinsi?

Cati dintre noi isi vor depasi insecuritatea pentru a mai acorda o sansa fericirii?

Egoul este un aspect peste care cu greu putem trece; dar, daca reusim, ne putem deschide mintile pentru un cu totul alt nivel de gandire.