Se poate sa fi observat ca, odata ce inaintati in varsta, incepeti sa va petreceti timpul in compania unui numar din ce in ce mai mic de oameni.Multimea cu care mergeati la filme in timpul liceului observati ca s-a rarit odata cu venirea voastra acasa pe timpul vacantei din facultate. Pe la varsta de 30 de ani, petrecerea voastra aniversara ar putea atrage in jur de 10 persoane -daca sunteti norocosi.

Cu toate acestea, asa cum majoritatea prieteniilor par sa se disipe, cele pe care inca reusiti sa le pastrati devin mai puternice si mai insemnate ca niciodata.

Iata motivele clare pentru acest fenomen:

1. Cu cat inaintam in varsta avem mai putin timp liber
Daca va maturizati in mod corect, cel mai probabil veti acumula noi responsabilitati in fiecare an. Veti dobandi o noua importanta la locul de munca, adica mai multe ore lucrand si calatorii cu serviciul mai dese.

Daca sunteti la un nivel avansat de maturizare, se poate sa fi devenit mai activi in cadrul parohiei voastre, sa va fi inscris intr-o echipa de golf sau sa incepeti sa va pese cu adevarat despre iarba sau gradina din curte.

Daca alegeti sa va casatoriti si sa faceti copii, s-ar putea ca timpul vostru sa nu va mai apartina cu adevarat niciodata. Timpul liber devine limitat si veti deveni mult mai selectivi in compania cui il veti petrece. Gasca de prieteni cu care ieseati la bar se exclude. Evan si Kate de peste drum care au gemeni de aceeasi varsta cu fiica voastra? Asa da!

Vi se va parea o inconvenienta sa va petreceti timpul cu prieteni care un stil de viata diferit; singura conditie sa stati cu ei este sa-i iubiti foarte mult. Ii veti pastra numai pe cei buni.

2. Odata cu timpul limitat vine si intoleranta pentru porcarii
Daca sunteti un avocat truditor care are un program de 70 de ore pe saptamana sau mama a 3 copii care reuseste sa iasa din casa doar o seara pe luna, veti rade la gandul de a va petrece seara pretioasa de margherita cu o persoana care nu este cel putin spectaculoasa.

Au trecut zilele in care va invitati intregul camin la voi acasa si radeati impreuna pana tarziu in noapte.

Odata cu inaintarea in varsta, incepeti sa valorficati mult mai mult grupurile mici si conversatiile insemnate. Mai ales daca prietenul vostru are un stil de viata precum cel mentionat mai sus; nu veti dori sa va pierdeti timpul pretios pe care il aveti impreuna discutand despre lucruri neinsemnate cu o masa intreaga de oameni.

Vreti sa vorbiti despre lucruri care conteaza cu adevarat, la o cina linistita.

3. Cine are atata energie?
O persona de vreo 20 de ani este o creatura aproape supraumana. Poate petrece pana la rasarit, sa ajunga la cursuri in ziua urmatoare si sa repete acest proces fara probleme in fiecare noapte. In tot acest timp, poate pastra legatura saptamanal cu o gramada de prieteni, fara a avea nevoie de vreun moment de respiro.

Atunci cand ajungem pe la 30 de ani, incepem sa obosim. Nici macar nu am ajuns acolo si deja simt ca partea mea favorita din zi este momentul in care capul meu atinge perna.

Daca se intampla sa ies din casa dupa ora 8 seara, inseamna ca te plac cu adevarat – dar in mod clar nu pot face din acest entuziasm un obicei zilnic. Intalnirea unor noi persoane implica multa munca si, cel mai probabil, mi-am consumat deja mare parte din energie pe activitatile mature descrise in #1. Scuze.

Daca cititi aceasta lista dar aveti numai douazeci si ceva de ani, nu va faceti griji. Nu este atat de rau pe cat pare.

Prietenii pe care ii pastrati in timp se poate sa nu stea toata noaptea cu voi la bar, dar in mod clar va vor uimi cu multitudinea de noutati pe care le aduc in vietile voastre. Va vor aduce medicamente in mijlocul noptii daca afla ca vi s-a imbolnavit copilasul.

Va vor lasa sa le plangeti pe umar atunci cand ati fost concediati. Va vor primi copiii sa doarma la ei pentru o noapte, doar ca voi sa aveti destul timp sa va evaluati sentimentele pe care le aveti in timpul unui divort sau in urma decesului unei persoane iubite.

Ceea ce veti pierde in cantitate, veti castiga in calitate. Va promit ca merita.