Clatite-pufoase-reteta-veche-de-generatii.jpg

Nimic nu se compara cu clatitele pufoase din copilarie. Fie ca erau facute de bunica in vacantele de vara sau ocazional de sarbatori in weekend de catre mama, cele mai bune clatite sunt in acelasi timp si cele mai simple, usor si rapid de facut din ingrediente putine si ieftine.

Ingredientele necesare pentru obtinerea a 12 clatite

• 250 g faina
• 550 ml lapte
• 3 oua
• 40 ml ulei/unt topit
• 1 varf cutit sare
• 1 pastaie vanilie (doar semintele)

Mod de preparare in 6 pasi

1. Intr-un vas, se adauga ouale, sarea, si se amesteca pana se omogenizeaza. Faina se cerne si se adauga initial 3-4 linguri, apoi se amesteca bine.

2. Intr-un alt vas, se amesteca laptele la temperatura camerei cu uleiul (acest pas este important pentru a preveni formarea cocoloaselor in aluatul de clatite).

3. Adaugam alternativ faina si amestecul de lapte si ulei, si se amesteca cu grija. Aluatul de clatite trebuie sa aiba o consistenta matasoasa, nu prea lichida, dar nici prea densa.

4. In compozitia finala, se adauga semintele unei pastai de vanilie, apoi aluatul se lasa aproximativ 10 minute pe masa din bucatarie.

5. Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mediu si se unge cu foarte putin ulei sau unt.

6. Se pune un polonic de aluat de clatite in tigaia incinsa. Clatitele se prajesc in tigaia incinsa si unsa de fiecare data cand se adauga aluat. Timpul de coacere este de aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Clatitele se scot pe o farfurie si se tin la cald, acoperite cu un capac, pana cand se termina de prajit toate clatitele.

Recomandari de umplutura dulce pentru clatite

Ca umplutura clasica pentru clatite, se foloseste de obicei gem sau dulceata, asa cum am mentionat mai sus. Personal, prefer sa le umplu cu zahar. Nutella, crema de vanilie sau ciocolata sunt alternative foarte potrivite pentru aceasta reteta.

2 thoughts on “Clatite pufoase, reteta veche de generatii

  1. Sustin ideea prezentata in articol conform careia rabdarea si comunicarea deschisa sunt cheia unei relatii sanatoase intre parinti si copii. Este esential sa ne adaptam la nevoile si emotiile micutilor nostri, oferindu-le sprijin si intelegere pentru a creste armonios.

  2. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra modului in care parintii pot gestiona si intelege comportamentul copiilor lor. Sunt de acord cu ideea ca este important sa ne punem in locul micutilor si sa incercam sa vedem lumea prin ochii lor pentru a gasi solutii eficiente in educarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *