Micutul tau a venit pe lume si este momentul in care trebuie sa alegi nasii pentru Botez? Botezul puiului tau este o ceremonie foarte importanta, atat pentru voi, ca parinti, dar, in special pentru bebelusul tau, cat si pentru nasi.

In Taina Botezului, copilul primeste binecuvantarea de a pasi intr-o lume noua, ca un suflet pur si ca parte a Bisericii. Tot aici, el se transforma din omul vechi, care vine din intuneric, in omul nou plin de speranta, Lumina si virtuti divine. 

Prin intermediul obiectelor care trebuiesc duse la Biserica,  si pe care le gasesti in trusouri botez pe CelMic.ro, puiul tau, va trece prin anumite procese nevazute care il va pregati pentru viata de pe pamant. 

Nasii, sunt cei care il vor aduce pe cel mic in fata lui Dumnezeu, si aici se va crea o legatura spirituala de suflet, pe viata. 

Din acest motiv, nasii de botez trebuie alesi cu mare grija, pentru ca ei devin parintii spirituali ai copilului tau, vor marturisi pentru el, in fata lui Dumnezeu si il vor indruma. 

===Deci, cine poate fi si cine nu nas de botez al copilasului tau?

Prin Botez, nasii devin rude spirituale si povatuitori spre Hristos al copilului, avand si o mare datorie fata de el. Acestia trebuie sa ii fie alaturi pe masura ce creste si sa il invete cum sa devina omul apropiat de Dumnezeu, cum sa se echilibreze in orice situatie si cum sa isi descopere talentele si virtutiile primite. 

Conform Bisericii, nasii trebuie sa fie buni crestini, insa acest lucru nu este suficient. Un copil va avea nevoie de oameni care sa il indrume nu doar inspre Biserica, ci in intreaga sa viata, in orice situatie. 

Alege nasi care sunt intelepti, care au copii sau care nu sunt un exemplu negativ pentru copilul tau. Alege acei nasi care sunt dispusi sa fie alaturi de puiul tau oricand si sa il indrume. 

Nu alege nasi, pe acei oameni care intentioneaza sa fie prezenti doar in ziua Botezului. 

Biserica spune ca nasii trebuie sa fie cununati si ca nu pot fi nasi cuplurile care nu sunt casatorite, cat nici cei care nu cred in Dumnezeu. 

Desi in anumite traditii si zone ale tarii, se spune ca, micutul ar trebui sa aiba mai multe perechi de nasi, ei bine Biserica nu este de acord cu acest lucru, sustinand faptul ca prin Botez, nasii devin rude spirituale, deci se inrudesc unii cu altii. Acest lucru face ca, ulterior, copii lor sa nu se mai poata casatorii intre ei. 

Totusi, lucrurile nu mai sunt chiar atat de stricte, iar Taina Botezului a devenit pentru multi dintre parinti doar o ceremonie simpla iar nasii sunt alesi, de obicei, aceeasi care au fost si nasi de cununie. 

Fie ca, crezi sau nu in ceea ce se intampla in Taina Sfantului Botez, fie ca duci o viata credincioasa sau nu, alege intotdeauna nasi, care sa fie alaturi de puiul tau si sa il iubeasca. Acest lucru este mai presus de orice. 

2 thoughts on “Cine poate fi nas de botez pentru copilul tau si cine nu?

  1. Am fost placut surprinsa sa aflu despre tehnicile de comunicare non-violenta prezentate in articol. Mi se pare o abordare foarte utila si eficienta in cresterea copiilor intr-un mediu armonios si lipsit de conflict. Voi incerca sa aplic aceste sfaturi practice in dialogul cu copilul meu pentru a construi o legatura mai puternica si mai empatica.

  2. Articolul este foarte informativ si mi-a deschis ochii asupra importantei comunicarii cu copiii in mod pozitiv. Sunt de acord cu ideea ca modul in care ne adresam copiilor poate influenta foarte mult dezvoltarea lor emotionala si relationarea lor cu ceilalti. Este impresionant cum putem folosi cuvinte simple si incurajari pentru a le transmite copiilor nostri cat de importanti sunt pentru noi.

Comments are closed.