Pielea femeilor insarcinate se schimba foarte mult pe parcursul a 9 luni. De aceea, este esential sa se foloseasca cele mai bune produse cosmetice si de ingrijire, pentru a elimina roseata, uscaciunea si vergeturile care apar pe piele. De la vergeturi si acnee la mancarime si eruptii cutanate, pielea ta va trece prin tot atatea schimbari in timpul sarcinii, la fel ca si copilul care creste in interiorul tau! Iata cum sa le faci fata in siguranta!
A spune ca sarcina este o perioada de schimbari rapide este un eufemism. Iti modifica mintea, corpul, stilul de viata si pielea. Unele femei experimenteaza schimbari majore in tenul lor, care dureaza pe toata durata sarcinii, de aceea trebuie sa inveti sa le faci fata cu brio.
Joaca dupa reguli
Exista o singura regula stricta si rapida a frumusetii sarcinii: fara retinol (alias vitamina A). Este excelent pentru reducerea liniilor fine si a ridurilor, dar poate fi absorbit prin piele si poate interfera cu dezvoltarea fatului, asa ca omite-l in timp ce esti insarcinata.
In mod similar, amana sa ajungi la ceva prea intens. Pigmentarea poate fi o problema care apare in timpul sarcinii, dar nu este momentul sa o tratezi. Sansele sunt ca, dupa nastere, totul sa revina la normal.
Incearca produse naturale
La fel ca multe femei, esti cu siguranta motivata sa explorezi formule naturale. Gama de produse cosmetice pe care merita sa o alegi trebuie sa aiba certificare organica, ceea ce dovedeste ca ingredientele utilizate sunt naturale.
Pentru multe femei, pielea se poate schimba semnificativ in timpul sarcinii. Daca pielea ta este de obicei destul de grasa, chiar si in timpul iernii, sarcina te poate ajuta sa echilibrezi acest lucru. Iar in acest fel, vei putea utiliza un ulei sau o crema de corp hidratanta de buna calitate. Pielea in timpul sarcinii se poate schimba in multe feluri, asa ca adapteaza-ti rutina in consecinta.
Ai grija la radiatiile UV
Pielea ta este, de asemenea, mult mai sensibila la razele UV. In timpul sarcinii, ar trebui sa fii foarte vigilenta cu crema solara. Evita cremele chimice de protectie solara, care pot contine ingrediente daunatoare si, in schimb, opteaza pentru o protectie solara minerala fara nanoparticule, astfel incat sa nu existe sanse ca aceasta sa intre in sange
Ai grija cu substantele active
Sarcina nu este momentul sa incepi sa te ocupi de ingrijirea pielii cu o multime de substante active. Este posibil ca pielea ta sa nu reactioneze la anumite ingrediente, asa cum ar face-o in mod normal. De asemenea, merita sa eviti acidul salicilic si, in schimb, sa tratezi acneea cu produse mai blande.
Verifica datele de expirare
Toate produsele de infrumusetare expira. Daca aceasta este o noutate pentru tine, cauta data de expirare pentru fiecare produs cosmetic pe care il folosesti. De obicei, acestea expira in 6 sau 12 luni. Aceasta inseamna ca ai la dispozitie sase sau, respectiv, 12 luni pentru a utiliza un articol dupa deschidere.
Rimelurile au cea mai scurta durata de viata, de doar trei luni. De indata ce ai ramas gravida, merita sa faci o curatenie profunda a produselor cosmetice pe care le ai si sa arunci tot ceea ce este expirat. Produsele care au trecut de data limita sunt mai susceptibile de a irita, iar avand pielea deja mai sensibila, nu merita sa risti.
Sunt de acord cu ideea ca modelul pe care il oferim copiilor nostri are un impact semnificativ asupra comportamentului lor. Este esential sa fim constienti de propriile noastre actiuni si cuvinte, pentru a putea fi exemple pozitive pentru cei mici.
Consider ca articolul ofera sfaturi practice si usor de aplicat in viata de zi cu zi cu copiii. Este important sa ne amintim ca disciplina nu inseamna control total, ci mai degraba ghidare si sustinere pentru a-i ajuta pe cei mici sa se dezvolte armonios.
Am fost placut surprinsa de abordarea pozitiva a autorului in ceea ce priveste metodele de disciplina folosite in cresterea copiilor. Este reconfortant sa vad ca se pune accent pe comunicare si pe intelegerea nevoilor copiilor, in loc de autoritate si constrangere.
Articolul este foarte interesant si util pentru parintii care vor sa isi imbunatateasca relatia cu copiii lor. Sunt de acord cu ideea ca respectul trebuie sa fie mutual si ca disciplina nu inseamna neaparat pedeapsa. Este important sa fim empatici si sa gasim solutii constructive in educarea copiilor.