Congestia nazala se refera la o tulburare ce rezulta in urma obstructionarii canalelor nazale datorita inflamatiei vaselor de sange si a membranelor ce captusesc peretii nasului. Este diferita de curgerea nasului din moment ce nu exista scurgeri. In continuare va prezentam cateva informatii in legatura cu aceasta tulburare si cateva sfaturi pentru a o gestiona.Cauze congestionarii nazale
Congestia nazala poate avea diferite cauze. Conform Health Line, printre cauze se numara alergii, alergia la polen, expunerea la substante chimice, iritanti din mediul inconjurator, sinuzita cronica sau infectia de lunga durata a sinusurilor, deviatie de sept si polipi nazali, excrecente benigne sau noncanceroase de-a lungul canalelor nazale. Mai trebuie mentionate si rinita, gripa, polipi inflamati, leziuni nazale si alergii astmatice.
Simptome congestionarii nazale
Congestia nazala poate prezenta varii simptome. Conform Everyday Health, acestea includ nasul infundat, scurgeri posterioare nazale, tuse, febra, dureri in gat si inrosirea ochilor. Pe langa acestea, se mai pot manifesta si dureri faciale, dureri de cap si uneori, acestea pot alterna cu scurgeri nazale. Eliberarea se manifesta printr-o secretie nazala vascoasa si colorata.
Remedii
Urmatoarele puncte reprezinta sfaturi impotriva congestiei nazale
Spray nazal sau irigator
Una dintre metodele de eliminare a congestiei nazale este cu ajutorul unor spray-uri sau irigatoare nazale. Conform Web MD, spray-ul nazal, care este format din sare si apa, ajuta la protejarea cailor nazale de a se usca. Totodata, mai puteti folosi si irigatorul nazal. Acesta foloseste apa sterila fiarta sau distilata iar dispozitivul trebuie clatit dupa fiecare folosinta.
Umidificatori sau Vaporizatori
Folosirea unui umidificator sau a unui vaporizator va poate ajuta sa scapati de congestia nazala. Conform profesorului de otolaringologie, Scott P. Stringer, precum este citat de catre Everyday Health, umiditatea suplimentara oferita de catre umidificatori ar putea sa va ofere alinare foarte repede. Principiul consta in suplinirea aerului pe care o persoana il respira cu mai multa umiditate, care subtiaza mucusul din nas si amelioreaza congestia.
Usturoi
In ceea ce priveste alimentatia, usturoiul este unul dintre remediile perfecte pentru congestia nazala. Conform Celor 10 remedii de acasa, usturoiul are proprietati antivirale si antifungice, care va ajuta sa combateti microbii ce formeaza congestia nazala.
Conform publicatiei, persoana afectata poate manca cativa catei proaspeti de usturoi pentru a ameliora disconfortul. Altfel, se pot fierbe doi sau trei catei de usturoi in aprox. 250 ml. de apa. Apoi, preparatul este consumat pana cand congestia dispare.
Per total, congestia nazala in sine nu este la fel de grava precum gripa sau pneumonia; cu toate acestea, prezinta un disconfort la nivelul cailor nazale si la respiratie.
Prin urmare, este foarte important sa va ocupati de ea cat se poate de repede, fie cu remedii de acasa sau sa consultati un medic pentru a va ameliora disconfortul si pentru a o preveni sa progreseze si sa se transforme in tulburarile mai sus mentionate.
Multumesc pentru recomandarile din articol, mi-au dat idei noi pentru activitati pe care le pot face impreuna cu copiii mei. Este o lectura placuta si educativa, pe care o voi impartasi si altor parinti.
Sunt impresionata de modul in care autoarea abordeaza subiectul si de cat de bine transmite emotiile si gandurile sale. Este un articol care te face sa reflectezi asupra relatiei cu copiii si sa iti doresti sa fii un parinte mai bun.
Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca ma ajuta sa inteleg mai bine nevoile emotionale ale copilului meu. Recomand tuturor parintilor sa il citeasca pentru a invata cum sa creeze o legatura puternica cu cei mici.
Articolul este foarte interesant si m-a inspirat sa imi petrec mai mult timp de calitate cu copilul meu. Sfaturile sunt practice si usor de pus in aplicare, iar povestile despre experientele personale sunt emotionante.