Cercetatorii cred ca ar putea produce medicamente care inversaza procesul de imbatranire.

Cercetatorii ar putea sa fi identificat un motiv major pentru care indivizii imbatranesc, ceea ce ar putea duce la terapii pentru a incetini procesul de imbatranire si, totodata, pentru a reduce riscul de cancer de sange.

Nivele ridicate de substante toxice in corp, cum ar fi formaldehida, cunoscuta cel mai bine ca agent de balsamare, au fost recent descoperite ca sunt produse in mod natural de celule si ca provoaca imbatranirea.

Cercetatori de marca de la Universitatea Cornell, Universitatea Oxford, Universitatea Cambridge si Cancer Research UK incearca sa inteleaga ce determina corpul sa produca in exces formaldehida.

Se spera ca medicamentele ar putea reduce nivelurile acesteia din corp si sa inverseze procesul de imbatranire.

Profesorul Meng Wang, expert in hematologie, care a condus studiul la Cambridge inainte de a se muta la Cornell, a declarat pentru The Daily Telegraph: „Credem ca am identificat una dintre cauzele potentiale ale imbatranirii naturale. Acest lucru ar putea duce, potential, la o terapie pentru a incetini declinul legat de varsta.”

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, recent o afectiune cauzata de o mutatie genetica care impiedica indepartarea formaldehidei din sistemul pacientilor. Aceasta afecteaza mai putin de o persoana la un milion si poate duce la dezvoltarea cancerelor de sange.

Potrivit Cancer Research UK, formaldehida provoaca deteriorarea ADN-ului in celulele stem ale sangelui, ceea ce poate accelera procesul de imbatranire si creste probabilitatea de a dezvolta cancer de sange.

Studiul, publicat in revista Cell Metabolism, a identificat o legatura comuna intre deteriorarea ADN-ului in cazul cancerului de sange si imbatranire.

Profesorul Wang a adaugat: „Exista un dezbateri privind procesul de imbatranire. Unii sustin ca imbatranirea este rezultatul unei deteriorari lente, graduala, cum ar fi utilizarea aceluiasi biciclete de-a lungul anilor. Incetul cu incetul, rugina si alte probleme fac ca bicicleta sa nu mai functioneze la fel de bine ca inainte.

„Si apoi exista cealalta tabara care spune ca, de fapt, imbatranirea este un raspuns programat declansat de diferiti factori de stres care transforma o celula tanara intr-o celula mai in varsta.

Ceea ce am descoperit este ca, cel putin in cazul celulelor stem ale sangelui, este intr-adevar un raspuns declansat, dependent de o proteina numita p53.”

Echipa a cautat doar semne de imbatranire in sange, dar se presupune ca procesul de imbatranire are loc si in organe. Ei investigheaza, de asemenea, daca productia de formaldehida este afectata de alimentatie sau de alte factori legati de stilul de viata.

4 thoughts on “Cercetatorii fac progrese spre secretul tineretii vesnice

  1. Consider ca articolul ofera o perspectiva cuprinzatoare asupra modului in care putem contribui la dezvoltarea armonioasa a copiilor nostri. Sfaturile prezentate sunt practice si usor de aplicat, iar rezultatele vor fi cu siguranta benefice pentru intreaga familie.

  2. Am apreciat recomandarile legate de alimentatia echilibrata a copiilor. Este important sa le oferim hrana sanatoasa si variata pentru a le asigura nutrientii necesari pentru o crestere armonioasa. Trebuie sa fim atenti la ce mananca cei mici si sa ii educam in acest sens.

  3. Sunt de acord cu ideea ca activitatile in aer liber sunt benefice pentru dezvoltarea copiilor. Este esential sa le oferim sansa sa se joace in natura si sa descopere lumea din jurul lor. Astfel, vor creste mai sanatosi si mai fericiti.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ. Mi-a placut modul in care sunt prezentate sfaturile pentru cresterea copiilor intr-un mediu sanatos si echilibrat. Este important sa fim mereu atenti la nevoile emotionale ale celor mici si sa le oferim sprijinul necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *