Cu totii am avut parte de acele dureri si suferinte in urma unui antrenament mai intens. Desi acest aspect face parte din programul de pregatire, indiferent daca sunteti alergator sau ridicati greutati, scopul nostru este de a ne recupera mai repede si de a ameliora durerile ulterioare.
Pe langa faptul ca scapam de oboseala muschilor si durerea intensa pe care o simtim, prin intermediul unei recuperari rapide, veti reusi sa executati si mai multe exercitii, sa va dezvoltati musculatura si sa va mariti puterea fizica.

Intrebarea este: cum ne putem recupera mai usor?

1. Mancati mai multe proteine

Majoritatea dintre noi nu consuma destule proteine; asa ca, daca vreti sa va recuperati mai repede, mancati o gustare usoara, dar cu proteine, inainte de a va culca. Aceste substante organice, adica proteinele, va ajuta corpul sa se recupereze in timp ce dormiti.

2. Nu va fie frica de carbohidrati

Pe langa proteine, ar trebui sa incorporati destui carbohidrati in gustarile de dupa antrenament.

Cantitatea optima de carbohidrati ar trebui sa se incadreze intre 20% si 30% din totalul alimentatiei pentru a va mari viteza de recuperare a muschilor. Totodata, ar fi bine sa incorporati in jur de 20 sau 25 de grame de proteine in mesele de dupa antrenament pentru a grabi procesul de vindecare.

3. Beti lapte cu ciocolata

Daca aveti nevoie de o gustare rapida in urma antrenamentului, beti lapte cu ciocolata. Aceasta bautura va va ajuta sa recapatati energia pierduta in acelasi timp cu declansarea procesului de vindecare a muschilor.

Carbohidratii prezenti va vor ajuta sa scadeti timpul necesar corpului de a fi gata pentru urmatoarea runda de exercitii.

4. Beti mai multa apa

Un alt truc pe care il puteti face in acest sens este sa beti mai multa apa. Problemele ce apar in urma unui program intens de exercitii se datoreaza tindintei noastre de a uita sa ne hidratam.

Astfel, corpul se poate deshidrata, facand muschii sa se inflameze, incetinind procesul de recuperare. Band mai multa apa, veti reusi sa inlocuiti electrolitii pierduti din corp si, in acelasi timp, sa sporiti abilitatea corpului de a se vindeca de unul singur.

Desi consumul de bauturi energizane poate ajuta la inlocuirea electrolitilor, apa, pe cont propriu, poate avea acelasi efect.

5. Folositi rola din burete

Expertii in fitness recomanda folosirea unei role de spuma tare pentru un masaj profund al muschilor. Aceasta va ajuta sa eliminati orice fel de tensiune sau presiune din muschi.

Cel mai mare avantaj al acestora este ca le puteti folosi exact in zonele dureroase si amortite, astfel incat veti reusi sa va recuperati mai usor si sa va simtiti mai flexibili.

Folositi aceste role pentru 15 minute pe zi pentru a va spori flexibilitatea si pentru a preveni eventualele leziuni din timpul efectuarii antrenamentelor.

6. Beti suc de cirese amare

Daca simtiti o rigiditate sau durere dupa ce v-ati indeplinit programul de exercitii, ar trebui sa beti suc de cirese amare.

Acesta ajuta la reducerea inflamatiilor din corp astfel incat muschii se vor putea recupera mult mai usor si mai bine. Este o optiune foarte buna daca vreti sa reduceti durerile si sa grabiti procesul de vindecare.

Aceste sfaturi pentru recuperarea in urma antrenamentelor garanteaza pentru o vindecare mai rapida; asa ca incercati-le si vedeti care functioneaza cel mai bine in cazul vostru.