Cu totii avem nevoie de un somn linistit pentru ca numai atunci corpul incepe sa se repare singur; dar atunci cand ne invartim toata noaptea in pat, trebuie sa gasim o metoda prin care sa readucem acea stare de relaxare de alta data. O metoda prin care putem face asta este sa punem mai multe plante in zona in care dormim pentru a ne ajuta sa imbunatatim calitatea somnului.

Ce plante interioare ar trebui sa luati? Iata cateva exemple ce va pot ajuta.

1. Iasomia

Iasomia este o planta exotica ce va ajuta de minune sa cadeti intr-un somn adanc. In primul rand, poate reduce nivelul de stres asa incat va va fi mult mai usor sa adormiti.

Atunci cand sunteti capabili sa dormiti bine pe intreaga perioada a noptii, va veti simti mult mai energici si intr-o stare de alerta pe intreaga durata a zilei.

Ganditi-va cum ar arata florile ei albe sau rozalii la voi in camera si veti sti daca aceasta planta este un element decorativ potrivit pentru sanctuarul vostru.

2. Aloe Vera

Aceasta planta este un adaos perfect camerei voastre deoarece emana mai mult oxigen in aer. Pe langa ca va ajuta sa combateti insomniile, va poate imbunatati calitatea generala a somnului.

Nu este greu de ingrijit deoarece nu are nevoie de multa lumina sau sa fie udata foarte des. Incercati sa puneti cateva plante de aloe in camera si vedeti daca apar schimbari in ceea ce priveste somnul vostru.

3. Planta Sarpe

Numita si „Limba mamei soacre”, aceasta planta este perfecta pentru mediul interior si pe care o puteti pune in camera deoarece emite mai mult oxigen pe timpul noptii, absorbind dioxidul de carbon pe care il expirati.

Pe langa aceste aspecte, planta sarpe poate elimina toxinele din aer, adica veti avea un aer mai proaspat de respirat.

4. Lavanda

O alta planta de casa care poate arata foarte frumos in dormitor este lavanda. Aceasta este cunoscuta pentru abilitatea ei de a reduce nivelul de anxietate dar si pentru faptul ca va poate imbunatati calitatea somnului.

Mirosul de lavanda poate scadea ritmul cardiac asa incat veti reusi sa ajungeti intr-o stare de relaxare totala.

5. Crinul pacii

Crinul pacii este o alegere corecta atunci cand vine vorba de imbunatatirea somnului deoarece poate filtra toxinele daunatoare precum benzenul, formaldehida sau tricloretilena.

Un alt avantaj al aceste plante este ca mareste umiditatea din camera cu pana la 5%, putand eradica toxinele din aer.

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti crinul pacii intr-o zona umbroasa din camera si departe de animalele de casa, sa o udati in fiecare saptamana pentru ca atat planta cat si voi sa fiti fericiti.

6. Pothosul auriu

Frunzele in forma de inima sunt demne de pus pe lista voastra de plante interioare deoarece nu este greu de intretinut.

De fapt, chiar si cu un program incarcat, veti gasi ca Pothos Auriu se poate dezvolta si de unul singur. Oferiti-i suficienta lumina de la soare si cantitati adecvate de apa si veti reusi sa va bucurati de beneficii in cel mai scurt timp.