Cu ani in urma, perdelele erau considerante elemente care ajutau la mentinerea caldurii din locuinte, insa in zilele noastre, perdelele fac parte din elementele importante ale decorului din orice casa.

Designerii de interior pun mare accent pe tesaturile de calitate atunci cand vine vorba de alegerea unei perdele, dar si pe culori, considerand ca aceste doua lucruri au o importanta mare in realizarea designului unei camere.

Perdelele sunt excelente pentru a putea acoperi ferestrele, mentin caldura camerei dar si racoarea si impiedica patrunderea prafului si a razelor de soare. Atunci cand esti decis sa iti achizitionezi perdele pentru locuinta ta, un alt factor important este agatarea corecta.

Modul in care agatam perdelele are o importanta la fel de majora ca alegerea materialului sau culoarea acesteia pentru a putea obtine ambientul dorit.

Iti vom facilita cateva trucuri folositoare pentru a putea agata corect perdelele din locuinta ta in urmatoarele randuri de mai jos.

Instaleaza sina in functie de inaltimea tavanului

Ca sa agati perdelele in cel mai avantajos mod e necesar sa stii dimensiunea corecta la care trebuie montat sistemul de prindere. Aceasta difera in functie de stilul ferestrei si inaltimea tavanului, factori ce trebuie luati in calcul pentru a aseza tijele in locul potrivit.

In cazul perdelelor standard ce atarna de o parte si de alta a unei ferestre, inaltimea adecvata a galeriei este la jumatatea distantei dintre partea superioara a tocului ferestrei si tavan. Aceasta regula se aplica daca intre cele doua puncte de reper exista o distanta mai mare de 30 cm.

Daca vorbim de o camera cu tavane joase, sistemul de prindere trebuie montat aproape de plafon pentru a crea iluzia inaltimii. Tine cont ca, indiferent de inaltimea tavanului, distanta minima de la tocul ferestrei si pana la sina perdelei trebuie sa fie de 5 cm.

Creeaza iluzia unor ferestre mai mari

Daca iti doresti sa creezi efectul unor geamuri mai late, tine cont ca distanta standard la care agati perdelele trebuie sa fie de 10 pana la 25 cm in fiecare parte a ferestrei. Practic, pe latime, se masoara distanta dintre tocul geamului si capatul galeriei, excluzand ornamentele din capat.

Pentru a obtine iluzia unei ferestre mult mai largi, extinde sistemul de prindere cu 20-25 cm dincolo de toc. In acest fel, perdelele vor oferi impresia ca in spatele lor se ascunde un geam mai mare, proportional cu celelalte elemente din incapere.

Foloseste perdele potrivite spatiului tau

Lungimea, latimea si inaltimea perdelelor trebuie sa fie adecvata camerei in care vei folosi aceste elemente de decor. In majoritatea cazurilor, lungimea ideala a perdelei este pana la podea.

Aceasta trebuie doar sa atinga suav pardoseala, insa daca iti doresti un aspect traditional poti opta pentru varianta unor perdele din bumbac care sa atarne cativa centimetri pe jos.

Cu toate ca acest efect nu mai este la fel de popular ca odinioara, ofera in continuare impresia unui spatiu rafinat si functioneaza perfect in zonele formale. De asemenea, nu este recomandat sa lasi perdelele sa atarne la cativa centimetri distanta de podea pentru ca va face ca plafonul sa para mult mai jos.

Perdelele trebuie sa fie bogate din punct de vedere vizual atunci cand acopera o fereastra, astfel ca pentru a obtine acest efect trebuie ca latimea materialului sa aiba dublul latimii ferestrei.

In cazul in care sunt necesare doua perdele, ambele trebuie sa egaleze latimea geamului. Totodata, retine ca tesaturile usoare necesita mai mult material, in timp ce produsele grele mai putin, pentru a obtine acelasi efect bogat.

Accesorizeaza galeria pentru a completa stilul camerei

Galeriile decorative adauga un detaliu elegant si modern oricarei incaperi si sunt disponibile intr-o multitudine de culori si materiale. In functie de materialul perdelei, de greutatea acesteia si de accesoriile pe care vrei sa i le adaugi, opteaza in momentul achizitionarii pentru una potrivita si rezistenta.

Un aspect esential in alegerea accesoriilor pentru galeria din incaperea ta, este acela ca trebuie sa fii atent la celelalte obiecte din incapere pe care le ai, pentru a le putea combina perfect, pastrand acelasi stil decorativ care iti asigura confortul si relaxarea necesara.

Agatarea corecta a perdelelor pare un lucru simplu, dar daca nu punem accent pe toate detaliile importante, rezultatul obtinut in final poate sa nu reuseasca sa ne multumeasca pe deplin.

In functie de preferintele tale personale si de trucurile de mai sus, vei reusi cu siguranta sa creezi aspectul estetic perfect si agatarea corecta a perdelelor.

{{clean2}}

3 thoughts on “Trucuri profesioniste pentru agatarea corecta a perdelelor

  1. Am experimentat si eu situatii tensionate cu copilul meu si am simtit ca nu stiam cum sa reactionez corect. Acest articol mi-a deschis ochii asupra unor metode eficiente de gestionare a conflictelor si ma simt mai pregatita acum sa fac fata provocarilor care pot aparea.

  2. Mi-a placut abordarea pozitiva a autorului in ceea ce priveste conflictele din familie. Este important sa invatam sa ne exprimam emotiile in mod sanatos si sa gasim solutii impreuna, fara a recurge la critici sau judecati. Multumesc pentru sfaturi!

  3. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii valoroase despre cum sa gestionam mai bine situatiile de conflict cu copiii nostri. Sunt de acord cu ideea ca empatia si comunicarea deschisa sunt cheia pentru a rezolva problemele intr-un mod constructiv.

Comments are closed.