În materie de instrumente de scris pixurile sunt fără îndoială cele care domină în topul preferințelor consumatorilor. Cu toate acestea există însă o categorie de oameni care rămân fideli clasicului stilou. Parte dintre ei aleg să folosească stiloul din obișnuință iar alții pentru că un stiloul poate fi și un accesoriu elegant. Astăzi însă ne adresăm acelora dintre voi care sunteți obligați să cumpărați stilouri, în principal părinți de copii în clasele primare pentru care stiloul este o cerință obligatorie și nu are voie să lipsească din penar.
Și pentru că un stilou de calitate poate fi destul de scump, întrebarea cea mai frecventă pe care un părinte și-o pune atunci când vine vorba de stilourile pentru școală este ”care este cel mai bun stilou pentru copii”. Raspunsul nu este cel mai ieftin stilou ci cel mai robust stilou. Cu alte cuvinte răspunsul este stiloul Schneider: un stilou de calitate, robust și în același timp ieftin.
Deși Schneider este prezent în piața instrumentelor de scris din anul 1938, compania a lansat prima sa gamă de stilouri abia în 1992 după preluarea companiei Heiko. Stilourile produse sub brandul Schneider nu se doresc a fi stilouri de lux ci instrumente de scris accesibile tuturor din punct de vedere al prețului, funcționale, care să ”nu te lase la greu”. Probabil de aici vine și succesul stilourilor Schneider.
Concret, stilourile Schneider vin în carcasă de plastic și au formă ergonomică ”easy grip”. Cu siguranță că nu pot fi văzute ca accesorii fashion însă în cazul copiilor faptul că Schneider folosește plasticul este un avantaj. Asta pentru că, față de stilourile cu carcase metalice de genul stilourilor Parker, un stilou Schneider este mult mai ușor și ca urmare nu solicită musculatura mâinii la fel de mult ca un stilou mai greu, făcând mai ușoară scrierea pe o perioadă îndelungată. Forma ergonomică a grip-ului (partea stiloului situată între peniță și corpul său) solicită mult mai puțin musculatura degetelor, stiloul fiind mai ușor de ținut în poziția corectă. Și pentru că vorbim de grip trebuie să precizăm ca Schneider a ales să îmbrace această componentă a stiloului într-un cauciuc moale ce împiedică alunecarea degetelor în timpul utilizării.
Până acum 30 de ani, în România stângacii erau supuși la cazne pentru a învăța să scrie cu mâna dreaptă. Ca urmare avem generații de stângaci transformați în dreptaci ai căror părinți nu au avut nevoie să caute stilouri pentru stângaci. Din fericire lucrurile s-au schimbat dar asta vine cu o nouă problemă pentru părinți: unde găsesc stilouri pentru stângaci. Răspunsul este și de această dată Schneider. Gama de stilouri Schneider poate fi folosită atât de dreptaci, cât și de stângaci. Un exemplu este stiloul Schneider Easy pe care îl găsiți aici.
Penița este și ea o componentă importantă a stiloului și are un impact direct asupra confortului utilizatorului dar și asupra ușurinței cu care stiloul alunecă pe hârtie. Cu excepția stiloului pentru caligrafie, un produs relativ nou în portofoliul de produse Schneider, stilourile acestui brand au penițe rezistente produse din oțel inoxidabil de mărimea M. Mărimea în cazul peniței nu face referire la dimensiunile acesteia ci la dimensiunea scrisului. Cu alte cuvinte, în cazul în care vrem să scriem mărunt vom avea nevoie de un stilou cu peniță F (fine) sau EF (extra fine). În cazul copiilor de scoală însă mărimea ideală este M sau mediu, căci stilourile echipate cu penițe de mărime M sunt dedicate scrisului cursiv, de dimensiune medie, penița trasând linii de 0,5 mm.
Așadar, unde găsim stilouri Schneider și la ce preț? Cel mai bun exemplu este Austral.ro care este unic importator al produselor Schneider în România și de unde puteți cumpăra un stilou Schneider Zippi începând de la 10 lei bucata. De pe același site pot fi achiziționate și alte instrumente de scris Schneider dar și o gamă variată de alte produse de birotică și papetărie ce nu pot lipsi din ghiozdanul unui elev: creioane colorate, carioci, pixuri, radiere și truse de geometrie, caiete, coperți și etichete, hârtie colorată A4, foarfeci, lipici precum și alte articole necesare la ora de desen sau la ora de arte vizuale și activități plastice.
Sursa foto: unsplash.com