8 greseli de evitat in amenajarea bucatariei de la Supermercato

Bucataria este spatiul din locuinta unde ai parte de micile placeri ale vietii. Aici te bucuri impreuna cu familia de un mic dejun delicios, de o cina alaturi de cei dragi sau de momente de gatit cele mai creative retete. Bucataria pare sa fie unul dintre acele locuri din casa care ne ajuta sa ne conectam cu intreaga familie dimineata dar si seara dupa o zi plina de activitati.

In acelasi timp bucataria trebuie sa fie un loc practic care sa te sustina in activitatea de gatit dar sa arate si bine. Asadar, felul in care o amenajezi joaca un rol esential.

Stilurile in care iti poti amenaja bucataria sunt de ordinul zecilor sau sutelor insa exista anumite lucruri pe care designerii recomanda sa nu le faci atunci cand iti amenajezi bucataria, pentru a te bucura de confort dar si de un loc practic. Iata ce greseli sa nu faci in amenajarea bucatariei tale.

Nu exagera in alegerea rafturilor

Asa cum am spus, bucataria trebui sa fie si un loc practic si nu doar unul care sa arate bine.

In functie de stilul pe care il abordezi combina tipurile de mobilier si nu exagera nici cu prea multe rafturi inchise dar nici cu cele deschise.

Organizeaza rafturile in asa fel incat sa ai acces usor la lucrurile pe care le folosesti foarte des dar sa arate in acelasi timp ingrijita si nu doar o insiruire de condimente si ustensile.

Alegerea gresita a blatului din bucatarie

Tentatia de a alege cele mai frumoase materiale pentru blatul de bucatarie nu este intotdeauna cea mai practica idee.

Desi un blat din marmura spre exemplu pare sa ii dea bucatariei un caracter cu totul aparte, aceasta este unul dintre cele mai sensibile materiale pe care le poti folosi in bucataria ta.

Marmura se ciobeste destul de usor iar anumite alimente acide o pot afecta, ceea ce va aduce de fiecare data un stres in plus, atunci cand te vei folosi de bucataria ta pentru gatit.

Nu lasa spatiu intre tavan si dulapuri

Una dintre greselile frecvente depistate de designeri se leaga chiar de pozitionarea dulapurilor.

Daca dulapurile suspendate nu sunt pana in tavan, din punct de vedere vizual, acest lucru face ca spatiul sa para mult mai mic.

In plus, deasupra dulapurilor se va pune praful si vei avea o munca in plus de facut.

Dulapurile pana in tavan pe langa ca iti creaza iluzia unui spatiu mai inalt, ai la modul cel mai real si mai mult spatiu pentru depozitare.

Tine cont de felul in care amplasezi electrocasnicele

Desi pare complet inutil la inceput sa te gandesti la modul in care se vor deschide usile frigiderului, aragazului, masinii de spalat vase sau a dulapurilor, iata ca aceasta este o greseala frecventa intalnita in amenajarea bucatariilor.

Daca aparatura nu este amplasata corect si nu vizualizezi modul in care toate usile se vor deschide, risti ca in timp, sa distrugi feroneria sau sa ciobesti colturile dulapurilor.

Un alt aspect la care trebuie sa te gandesti este amplasarea masinii de spalat vase sa fie cat mai aproape de chiuveta, pentru a nu te plimba prin toata bucatarie cu un vasele tale.

Un alt exemplu este cuptorul cu microunde. Daca acesta este amplasat gresit te poate afecta in felul cum se curata cuptorul cu microunde. In cazul in care nu ai acces la a-l scoate din priza, nu vei reusi sa il cureti in mod corespunzator si sa ramai in siguranta.

Acorda o atentie si iluminatului

In cazul in care nu ai suficienta lumina naturala sau geamuri mari, asigura-te ca adaugi cat mai multe surse de lumina. Acestea trebuie amplasate in locurile de lucru, de deasupra blatului, spre exemplu, dar si in intreaga incapere.

O iluminare necorespunzatoare va face ca activitatea desfasurata in bucatarie sa iti creeze senzatia de oboseala si de spatiu prea inchis.

Alege culorile potrivite si nu folosi prea multe

Ca in orice aspect ce tine de decor si culorile trebuie folosite cu moderatie, in special atunci cand vorbim de schimbari pe care le faci pe termen lung.

Tendintele culorilor in materie de decor sunt destul de versatile iar o culoare care in acest an este la moda s-ar putea sa nu iti mai placa peste un an sau doi.

Asadar ideal ar fi sa te axezi pe culori cat mai neutre care nu se vor demoda in timp si sa oferi o pata de culoare prin alte decoruri precum tablouri, covor, ghivece cu flori etc.

Nu ignora stilul intregii locuinte

Decorul bucatariei trebuie sa faca parte din intregul stil al locuintei si sa fie in concordanta cu acesta.

Daca ai ales un stil modern pentru celelalte camere nu te folosi de stilul clasic pentru bucatarie pentru ca va parea total iesit din context.

In acelasi timp, adapteaza inclusiv culorile si texturile pentru ca intreaga ta locuinta sa arate cat mai echilibrata.

Nu uita de accesorii

Inainte de a incepe sa iti planifici bugetul pentru decorul bucatariei nu uita ca aceasta trebuie accesorizata la final.

Ia in calcul si acest aspect pentru ca nu cumva sa ramai fara buget si sa alegi accesorii de bucatarie care nu au aceeasi calitate sau nu se potrivesc in context.

{{clean2}}
{{clean3}}

2 comments

  1. Am apreciat faptul ca autorul a subliniat importanta comunicarii cu partenerul de viata si colaborarea in impartirea sarcinilor legate de ingrijirea copiilor. Este esential sa lucrati impreuna pentru a mentine un echilibru intre viata profesionala si cea personala, iar acest articol ofera sfaturi practice pentru a reusi acest lucru.

  2. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii utile despre cum sa-ti organizezi mai bine timpul atunci cand ai copii mici. Sunt de acord cu ideea ca este important sa-ti faci un plan zilnic si sa stabilesti prioritati pentru a nu te simti coplestit de responsabilitati. De asemenea, sfaturile practice pentru gestionarea timpului liber sunt foarte valoroase.

Comments are closed.