AcasăDiverseStudiu - cu cat este mai lata talia, cu atat va creste...

Studiu – cu cat este mai lata talia, cu atat va creste riscul de cancer la san si mortalitatea

Aparent, a avea o talie subtirica nu mai este de dorit pentru simple motive cosmetice, ci si pentru a ne putea mentine sanatatea. In batalia noastra impotriva cancerului, ne este oferita o lista a factorilor de risc pentru a ne informa in privinta posibilitatii fiecaruia de a dezvolta aceasta boala.Unii factori de risc sunt inevitabili, precum genetica sau varsta, dar exista si unii pe care ii putem preveni, precum obezitatea.

Exista cateva studii efectuate asupra femeilor si a pacientilor suferinzi de cancer prin intermediul carora cercetatorii au descoperit ca o circumferinta mai mare a taliei ar putea reprezenta unul dintre acei factori de risc pentru acest tip de cancer.

Un studiu publicat in Jurnalul American de Epidemiologie a evaluat 47 382 de participanti, care erau de fapt asistente medicale in Statele Unite. Aceste asistente medicale au fost rugate sa isi noteze circumferinta taliei si cea din solduri in jurul anului 1968 si au continuat sa transmita informatiile mai departe pana in Mai 1994.

Dintre toate participantele, 1 037 prezentau celule invazive de cancer la san. S-a descoperit ca obezitatea se afla intr-o legatura complexa cu aceasta boala:

Citeste continuarea articolului aici: Studiu – cu cat este mai lata talia, cu atat va creste riscul de cancer la san si mortalitatea

Articole similare

Cele mai citite