AcasăDiverseRemedii de acasa pentru tratarea muscaturilor de capuse

Remedii de acasa pentru tratarea muscaturilor de capuse

Desi nu prezinta niciun fel de pericol pentru sanatate, intepaturile de capuse pot fi foarte enervante. Asta pentru ca au tendinta de a pisca foarte tare si pot iesi in evidenta pentru o perioada de la 1 saptamana pana la 3 saptamani. Muscaturile de capuse pot fi atat de inconfortabile incat s-ar putea sa va fie greu sa mai dormiti in unele nopti.Nu necesita niciun tratament deoarece dispar singure, dar unele persoane care nu pot suporta iritatiile merg la medic pentru a primi injectii cu steroizi.

Vinovatii responsabili se numesc chiggeri, acestia fiind un fel de capuse rosii-portocalii si pot fi foarte greu de depistat cu ochiul liber – de cele mai multe ori veti fi nevoiti sa luat o lupa doar pentru a le putea vedea in plina lor splendoare. Cunoscute si ca plosnite, paduchi de recolta si capuse intepatoare, este importat de notat faptul ca chiggerii nu raspandesc boli.

Totusi, ceea ce raspandesc sunt mancarimile! Aceste capuse au gherute foarte ascutite, pe care le folosesc pentru a face mici gauri in piele. Dupa, isi emana saliva, care este precum un acid, pentru a dizolva celulele pielii, iar asta reprezinta sursa lor de alimentatie.

Chiggerii pot fi intalniti peste tot pe planeta. Locurile in care prefera sa stea sunt zonele umede, cu iarba sau cu lemn, in special in preajma padurilor. Pot fi intalnite si in preajma lacurilor si a raurilor, chiar si in propria curte! Atunci cand aceste capuse se agata de haine, isi vor face loc pana la piele – si asa se aseaza la masa!

Chiggerii prefera sa isi faca drum catre talia sau picioarele persoanei, dar pot sa muste si in alte parti ale corpului. De fapt, exista si un sindrom penian de vara, care este declansat de muscaturile capuselor in zona genitala a barbatilor!

Apropos, s-ar putea ca chiggerii sa va fi muscat deja si sa nu fi realizat – aceste insecte sunt atat de mici incat nu le puteti simti micile gherute care va foreaza pielea. Acele mici umflaturi rosii si iritante au tendinta de a deveni evidente numai dupa cateva ore. De acolo, simptomele pot dura de la cateva zile pana la aproape 3 saptamani.

Ce puteti face cand sunteti muscati de aceste capuse? Iata cele mai bune remedii naturale:

Faceti un dus fierbinte

Citeste continuarea articolului aici: Remedii de acasa pentru tratarea muscaturilor de capuse

Articole similare

Cele mai citite