AcasăDiverseMagia si frumusetea apei de trandafiri

Magia si frumusetea apei de trandafiri

Iubesti trandafirii? Apreciat de secole pentru frumusetea sa, considerat de-a lungul istoriei mai mult decat o floare, un simbol al iubirii si inocentei, trandafirul este o expresie a sensibilitatii. Ttrandafirul reprezinta dincolo de valoarea sa estetica si artistica o sursa de substante minunate, exceptional de blande si naturale, cu importante beneficii pentru simturi si piele.

Petalelor de trandafir le-au fost atribuite dintotdeauna puteri magice, fiind folosite in medicina, cosmetica si alimentatie.

Proprietatile terapeutice ale trandafirului se datoreaza continutului ridicat de vitamine naturale A, B3, C, D, E, P, calciu, fosfor, fier, ulei volatil, acid citric, tanin, geraniol, flavonoide, fructoza, acid malic.

Obtinuta prin distilarea petalelor de trandafiri, apa de trandafiri face minuni pentru ten. Cu proprietati antiseptice, antibacteriene si cicatrizante, apa de trandafiri este calmanta si amelioreaza aspectul pielii uscate.

Revigoreaza pielea obosita, ajuta la reducerea rosetii si la calmarea iritatiilor dupa expunerea la soare, calitati care o recomanda pentru pielea sensibila.

Citeste continuarea articolului aici: Magia si frumusetea apei de trandafiri

Articole similare

Cele mai citite