AcasăDiverseGreseli de evitat atunci cand amenajezi camera bebelusului

Greseli de evitat atunci cand amenajezi camera bebelusului

Venirea unui copil pe lume nu poate aduce decat fericire in viata unui cuplu, iar la pachet cu aceasta fericire vor veni si intrebarile despre care va fi camera cea mai potrivita din casa pentru bebelus si cum va fi aceasta decorata.


In prima faza, camera bebelusului trebuie amenajata in functie de nevoile parintilor, astfel incat acestia sa se adapteze mai usor noului stil de viata.

Foarte important pentru sanatatea celui mic este sa aiba parte de o camera ventilata in care temperatura sa se metina constanta, iar mobilierul sa fie confortabil si sigur.

Nu trebuie sa uitam insa ca bebelusul va creste, iar nevoile lui se vor schimba, va incepe sa exploreze si sa devina creativ. Asadar, deciziile initiale de amenajare trebuie sa fie adecvate atat nevoilor actuale, cat si celor viitoare.

Pentru a nu reamenaja camera celui mic in functie de fiecare etapa din viata lui, in cele ce urmeaza iti vom prezenta 7 dintre cele mai comune greseli intalnite in decorarea incaperii celor mai mici membrii ai familiei.

Roz pentru fetita, bleu pentru baiat

Amenajarea camerei in functie de stereotipurile de gen nu mai este deloc la moda. Nuantele neutre, de la alb la bej sau gri deschis, atat pentru pereti, cat si pentru mobilier, sunt o alegere mult mai inspirata.

Pe langa faptul ca nu incarca incaperea, acestea sunt potrivite si atunci cand copilul creste. De altfel, cand cel mic isi doreste, poti schimba atmosfera din camera adaugand stickere sau tablouri pe pereti, fara sa fie nevoie sa zugravesti.

Decorare tematica

Nu te stradui sa pregatesti o camera cu printese sau una cu supereroi intrucat un nou-nascut nu va „aprecia” efortul tau.

Citeste continuarea articolului aici: Greseli de evitat atunci cand amenajezi camera bebelusului

Articole similare

Cele mai citite