AcasăDiverseFasolea Pinto – pentru sustinerea sanatatii cardiace si prevenirea cancerului

Fasolea Pinto – pentru sustinerea sanatatii cardiace si prevenirea cancerului

Se poate ca fasolea pinto sa fie mica, dar contine doze uimitoare de minerale si vitamine. Face parte din familia Phaseolus vulgaris. Cu aproape 2.5 grame de grasime la fiecare portie de 200 gr, fasolea pinto este un aliment slab in grasimi, pe care il puteti adauga fara probleme in dieta.

Fasolea pinto aduce numeroase beneficii pentru starea generala de sanatate, iar includerea ei in planul alimentar va permite sa profitati de avantajele pe care aceasta vi le poate conferi.

Fasolea pinto si beneficiile sale pentru sanatate:

1. Previne cancerul

Se recomanda ca adultii sa consume cel putin 700 gr. de fasole in fiecare saptamana pentru a-si mentine sanatatea si pentru a reduce riscul de dezvoltare a diferitelor boli cronice, precum cancerul. Toate aceste avantaje se datoreaza continutului sau, care este abundent in antioxidanti si fibre.

2. Lupta impotriva diabetului

Fasolea pinto poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a diabetului si la mentinerea nivelului de zahar din sange in parametrii sanatosi.

Carbohidratii complecsi din fasolea pinto sunt atat de utili pentru ca se digera incet. Astfel, puteti creste senzatia de satietate sau de saturatie si regla nivelului de insulina si de glucoza.

In plus, fibrele prezente in fasolea pinto permit diminuarea riscului de dezvoltare a sindromului metabolic, care afecteaza nivelul de glucoza; aceasta fasole este ingredientul perfect pentru oricare plan alimentar, fiind recomandata persoanelor diabetice.

3. Este o buna sursa de colina

Citeste continuarea articolului aici: Fasolea Pinto – pentru sustinerea sanatatii cardiace si prevenirea cancerului

Articole similare

Cele mai citite