AcasăDiverseDieta corecta pentru sanatatea ochilor: antioxidantii care iti mentin ochii sanatosi

Dieta corecta pentru sanatatea ochilor: antioxidantii care iti mentin ochii sanatosi

Cand vine vorba despre sanatatea ochilor, majoritatea dintre noi stiu regulile de baza pe care le-am tot auzit de cand eram mici. Acestea includ o dieta adecvata, sa ne protejam impotriva soarelui si sa mergem la un control oftalmologic.Chiar daca toate aceste sfaturi sunt importante pentru a-ti mentine sanatatea ochilor, cercetarile au demonstrat ca nutrientii din dieta participa la mentinerea sanatatii si la prevenirea bolilor ce ii ataca.

De ce au nevoie ochii sanatosi de antioxidanti?

Antioxidantii ajuta la prevenirea multor boli care afecteaza nu numai inima sau sistemul imunitar, ci si ochii. Astfel de nutrienti sunt vitaminele A, C si E. Acestea ajuta la prevenirea degenerarii maculare asociate inaintarii in varsta, incetinesc procesul de dezvoltare al cataractei si previn alte boli ale ochilor.

Legumele si fructele reprezinta surse bune de antioxidanti. Cele extrem de pigmentate au o concentratie mult mai mare de nutrienti. Deci, cand cauti fructe sau legume, alege-le pe cele care au culori mai intense.

Dieta si nutritia:
Alegand o dieta bogata in vitaminele A, C, E si antioxidantii luteina si zeaxantina, oferi ochilor anumiti compusi care le vor sustine sanatatea pe termen indelungat.

1. Vitamina A
Vitamina A este importanta pentru functionarea adecvata a retinei. De asemenea, ajuta la prevenirea orbirii pe timpul noptii, permitand ochilor sa se adapteze la schimbarile de lumina.

Citeste continuarea articolului aici: Dieta corecta pentru sanatatea ochilor: antioxidantii care iti mentin ochii sanatosi

Articole similare

Cele mai citite