AcasăDiverseCum sa iti amenajezi o mini gradina pe balcon

Cum sa iti amenajezi o mini gradina pe balcon

Producerea propriilor alimente evita utilizarea de substante agrochimice, favorizeaza utilizarea eficienta a apei si energiei si iti permite sa reutilizezi deseurile organice.

Este foarte usor sa cultivi legume, fructe si plante aromatice pe o terasa sau pe balcon. Sunt sanatoase si gustoase, culorile lor adauga o nota decorativa, iar cultivarea lor in ghivece si jardiniere faciliteaza schimbarea locatiei lor.

Un minim de spatiu in gradina, pe terasa sau pe balcon este suficient pentru a te bucura de propria cultura. La fel cum exista persoane ale caror hobby-uri sunt pictura, muzica sau scrisul, exista si persoane carora le place gradinaritul.

In zilele noastre, majoritatea dintre noi locuim departe de spatiile naturale, in mijlocul oraselor in care spatiile verzi sunt o exceptie in mijlocul betonului.

In randurile de mai jos o sa gasesti idei si trucuri pentru a putea sa-ti amenajezi o mica gradina cu fructe si legume la tine acasa si astfel sa obtii un decor impresionant.

Ce plante poti creste cu minim efort?

In general, ierburile care joaca rol de condimente pe care le folosim pentru a da arome speciale mancarurilor noastre preferate sunt cel mai usor de crescut.

Busuiocul, oregano, coriandrul sau rozmarinul sunt cateva dintre ele. Mergand mai departe, poti amenaja o mica gradina in ghivece.

Depoziteaza-le pe etajere pe toate si pastreaza spatiul cat mai aerisit, cat sa ajunga lumina soarelui la toate plantele.

E bine sa stii ca plantele aromatice au nevoie de cel putin patru ore de soare pe zi pentru a se dezvolta in ritm normal, asa ca ai face bine sa pozitionezi ghivecele in cea mai luminoasa parte a balconului.

Citeste continuarea aici: Cum sa iti amenajezi o mini gradina pe balcon

Articole similare

Cele mai citite