AcasăDiverseCum sa folosesti texturile, mobilierul si culorile intr-un spatiu limitat

Cum sa folosesti texturile, mobilierul si culorile intr-un spatiu limitat

Pentru multi un spatiu limitat poate fi o adevarata provocare cand vine vorba de amenajare si decorare, insa, cu putina creativitate, poti transforma anumite incaperi in spatii superbe si functionale.


Mai departe iti prezentam cateva idei practice pe care sa le folosesti in integrarea pieselor de mobilier si a accesoriilor intr-un spatiu de mici dimensiuni.

Cromatica ce dilata spatiile mici

Nuantele din incapere influenteaza foarte mult atmosfera si modul in care este perceput acel spatiu. Este important de retinut ca nuantele puternice si contrastante incarca spatiul din punct de vedere cromatic si in acelasi timp sunt obositoare.

Intodeauna pentru decorarea unei camere mici este recomandat sa alegi culori calde sau nuante pastelate, care dau senzatia de marire a spatiului, cum ar fi crem, galben sau bleu.

Totusi, cea mai la indemana metoda este sa vopsesti peretii si tavanul camerei intr-un alb pur, care va amplifica senzatia de spatialitate din incapere.

Cea mai importanta regula este aceea de a nu combina mai mult de trei culori intr-o camera mica, asa ca este recomandat sa ai doua nuante deschise, dominante, si una de accent, mai inchisa.

Pentru pereti si tavan poti apela la alb, bej sau crem, iar pentru accesoriile din incapere poti opta pentru o culoare mai stridenta.

Citeste continuarea articolului aici: Cum sa folosesti texturile, mobilierul si culorile intr-un spatiu limitat

Articole similare

Cele mai citite