AcasăDiverseCum combini fotoliul si canapeaua care nu sunt din acelasi set

Cum combini fotoliul si canapeaua care nu sunt din acelasi set

Iti mai aduci aminte cand mergeai in vizita cu parintii la rude cum era amenajat livingul? Iti spunem noi. Pe langa elementele clasice de mobilier, de pilda o biblioteca, se regaseau si o canapea cu 2 fotolii asortate. Da, asa este, fotoliile trebuiau sa fie neaparat asortate, altfel ar fi insemnat ghinionul de a le gasi la magazin desperecheate.


Ei bine odata cu trecerea timpului lucrurile s-au schimbat si se pune mai mult accent pe stilul folosit in decorarea casei, unicitate si originalitate, decat pe uniformitate.

Este adevarat ca trebuie sa punem putin din personalitatea noastra in amenajarea casei, sa ne lasam imaginatia sa isi faca treaba, dar asta nu inseamna ca putem crea un decor echilibrat pur si simplu prin adunarea intr-o incapere a tuturor lucrurilor care ne plac.

Nici macar stilul eclectic, care combina elemente din doua sau chiar mai multe stiluri de design interior, nu se obtine astfel, pentru ca, de obicei, nu cautam sa realizam in livingul personal o reprezentare a haosului, ci incercam sa cream o atmosfera primitoare care sa ne reprezinte.

Canapeaua si fotoliile sunt elementele de mobilier fundamentale in orice camera de zi, forma, marimea, culoarea si textura acestora avand un rol foarte important in crearea unui spatiu echilibrat.

Nu exista nicio regula propriu-zisa care sa dezaprobe alaturarea unor fotolii de alta culoare sau de alt stil decat canapeaua, dar este bine sa tii seama de recomandarile de mai jos daca vrei sa obtii un decor estetic care sa-ti reflecte personalitatea.

Tine cont de stilul in care este amenajata camera de zi

Citeste continuarea articolului aici: Cum combini fotoliul si canapeaua care nu sunt din acelasi set

Articole similare

Cele mai citite