AcasăDiverseCum alegi in functie de dimensiuni saltelele de pat pentru copii si...

Cum alegi in functie de dimensiuni saltelele de pat pentru copii si adulti

Aproximativ jumatate din viata o petrecem dormind, iar un somn odihnitor este solutia cea mai buna pentru o viata sanatoasa. Pentru a avea un somn confortabil si lipsit de incidente pe timpul noptii trebuie sa acorzi o atentie sporita saltelei tale.


Atunci cand alegi salteaua de pat, trebuie sa iei in considerare tipul produsului, materialul din care este confectionat si pozitia in care obisnuiesti sa dormi.

De asemenea, dimensiunea saltelei trebuie sa fie adaptata nevoilor tale, insa nu este tocmai usor sa identifici marimea ideala.

Este necesar sa se adapteze cu usurinta fiecarei parti a corpului pentru a nu crea tensiune la nivelul spatelui sau disconfort pentru coloana cervicala.

Iata cateva detalii care te vor ajuta sa alegi salteaua potrivita de pat, in functie de dimensiuni .

Saltea pentru copii

Pentru patuturile bebelusilor sunt recomandate, in general, saltelele de 60 x 120 cm, cu lungimea putand varia pana la 140 cm. Din motive de siguranta, saltelele pentru bebelusi sunt mai rigide decat cele ale adultilor si se potrivesc micutilor pana ce cresc mai mari.

Pentru copiii de peste 2 ani, cele mai populare sunt produsele cu dimensiunile 80 x 160 cm. Lungimea acestei saltele poate varia pana la 190 cm.

Daca patul are balustrada, alege o saltea cu o inaltime maxima de 13 cm. Tine cont de faptul ca salteaua din camera copiilor trebuie sa permita pielii delicate a acestora sa transpire si sa respire. De asemenea, salteaua trebuie sa elimine presiunea pe care o pot exercita corpurile in crestere.

Saltea pentru adolescenti

Citeste continuarea articolului aici: Cum alegi in functie de dimensiuni saltelele de pat pentru copii si adulti

Articole similare

Cele mai citite