AcasăDiverse7 beneficii incredibile ale imbratisarilor

7 beneficii incredibile ale imbratisarilor

Fiecare fiinta umana a simtit cel putin o data in viata dorinta puternica de a imbratisa pe cineva. Acea nevoie poate fi rezultatul duiosiei, a senzatiei de confort in compania altcuiva sau al singuratatii.Reprezinta un fapt ca imbratisarile ne intaresc relatiile si ca le ducem dorul atunci cand suntem singuri. V-a trecut vreodata prin minte ca poate exista o explicatie stiintifica in spatele acestor circumstante? Ei bine, chiar exista.

Hormonii din corp stiu ceea ce fac.

Imbratisarile intensifica productia de oxitocina. Acest hormon joaca un rol important in neuroanatomia intimitatii. Din acest motiv, este numit uneori si „hormonul ce creeaza legaturi”. Ne confera senzatia de empatie, incredere, dorinte sexuale precum si o gramada de alte emotii ce apar ca rezultat al unor relatii sanatoase.

Cititi in continuare pentru a afla de ce imbratisarile sunt pur si simplu minunate pentru starea dumneavoastra de bine:

1. Intareste legatura emotionala si intensifica iubirea

Imbratisarile creeaza un mediu confortabil pentru comunicare – un aspect important pe care de multe ori il omitem. Comunicarea reprezinta fundatia atunci cand incercam sa ne dezvoltam increderea, aceasta fiind secretul pentru o relatie statornica.

Imbratisarile sunt o cale de scapare din nebunia zilnica de care ne ascundem in bratele persoanei iubite. Ne ofera sansa de a ne axa pe toate senzatiile pozitive pe care le traim impreuna. Chiar si 15 minute cumulate de imbratisari intr-o zi pot ajuta la intarirea si imbogatirea unei relatii.

2. Imbunatatesc viata sexuala

Cercetatorii pretind ca saruturile si imbratisarile imediat dupa intretinerea relatiilor sexuale sunt esentiale pentru ca partenerii sa se simta si mai fericiti si satisfacuti. Acest aspect este extrem de important pentru cuplurile cu copii, pentru care romantismul poate sa nu mai fie considerat o prioritate.

Atunci cand oferiti destul timp pentru impartirea intimitatii, aici vorbind despre imbratisari, sarutari si discutii romantice dupa sex, s-a dovedit faptul ca satisfactia experientelor sexuale creste considerabil. Si nu uitati- imbratisarile duc de multe ori la tura a doua!

3. Indeparteaza stresul

Citeste continuarea articolului aici: 7 beneficii incredibile ale imbratisarilor

Articole similare

Cele mai citite