AcasăDiverse3 metode de a arde si cea mai nesuferita grasime de pe...

3 metode de a arde si cea mai nesuferita grasime de pe burta

„Grasimea subcutanata apare sub piele si, de obicei, este mai sanatoasa decat grasimea abdominala; din pacate, este si mai greu de eliminat.

Grasimea subcutanata este asociata cu un nivel sanatos de colesterol si un numar minim de atacuri de cord, dar prezinta, totodata, si mai putina circulatie sangvina avand capacitatea de a depozita caloriile.

Aceste caracteristici o fac mai greu de eliminat” – Dr. Mehmet Oz („Dr. Oz”).

Continutul gras din alimentele pe care le consumam se imparte fie in grasime viscerala fie grasime subcutanata.

Ca punct de referinta, grasimea viscerala „este grasimea corporala stocata in interiorul cavitatii abdominale si prin urmare apare in jurul organelor, precum ficatul, pancreasul si intestinele”.

Grasimea subcutanata este doar excesul de grasime aflat sub piele; in mare parte, aceasta se aduna in jurul zonei abdominale si stomacale.

Publicatiile de Sanatate ale Facultatii de Medicina de la Harvard fac diferentierea intre acestea 2 si declara ca: „Grasimea acumulata in zona lombara a corpului (forma de para) este subcutanata in timp ce grasimea abdominala (forma de mar) este in mare parte viscerala”.

Publicatia explica in continuare: „grasimea viscerala dispare destul de usor in urma exercitiilor fizice si a dietei, astfel inbunatatind presiunea sangvina (care pana atunci era scazuta) si in acelas timp scazand nivelul de colesterol. Grasimea subcutanata este localizata in jurul mijlocului – zona cea mai usor de observat – care poate fi greu de eliminat”.

Grasimea subcutanata, desi se crede ca nu prezinta niciun risc pentru sanatate, poate afecta in intr-un mod nefavorabil imaginea de sine a unei persoane, increderea acesteia dar si alte stari psihologice. Este important, prin urmare, sa eliminam grasimea subcutanata pentru a ne elibera subconstientul.

In acest articol, ne vom axa pe 3 moduri in care putem „topi” aceasta grasime corporala „incapatanata”. Precum cu orice exercitiu si regim nutritional, trebuie sa ne dedicam intru totul si sa ne concentram asupra mentinerii programului.

„Autodisciplina” este un termen de care suntem tentati sa fugim, dar aplicatiile acesteia sunt critice pentru sustinerea acestor recomandari.

Acestea sunt metodele prin care putem elimina grasimea subcutanata

1. Programe de aerobic si antrenament prin intervale

Deoarece grasimea subcutanata este mult mai greu de eliminat decat cea viscerala, trebuie sa alocam mai mult timp programului de antrenament prin aerobic- sau exercitii cardiovasculare (cardio).

Citeste continuarea articolului aici: 3 metode de a arde si cea mai nesuferita grasime de pe burta

Articole similare

Cele mai citite