AcasăDiverse12 pasi simpli pentru o sanatate mai buna

12 pasi simpli pentru o sanatate mai buna

Exista anumite lucruri in viata pe care nu le putem evita. Indiferent cat de ocupat ai fi, aceste obiceiuri sanatoase si usoare iti vor imbunatati ziua si iti vor conferi beneficii majore pentru starea mentala si fizica.Deci, incepe sa urmezi aceste lucruri simple si te vei bucura de recompensele lor sanatoase:

1. Energizeaza-ti ziua. Fa o plimbare sau alearga pentru 15 minute pentru a te revigora. O alergare dimineata sau o plimbare imediat dupa rasarit iti va aduce o doza buna de vitamina D. Este o metoda mai sanatoasa de a incepe ziua cu dreptul.

2. Imbratiseaza-ti prietenul pufos. Animalele de casa va pot conferi acel surplus de energie. Imbratisarea animalului de casa iti va conferi atat confort fizic, cat si psihologic. Mai mult, este placut sa iesiti impreuna si sa va plimbati. Bucura-te de oportunitatea de a avea un animal in casa.

3. Hraneste-ti sufletul. Imediat ce te trezesti, citeste un capitol sau un vers din biblie pentru a te inspira si pentru a dobandi o forma de trezire spirituala. Iti va imbogati mintea, corpul si sufletul. Slava tie, Doamne!

4. Insenineaza-ti ziua cu un zambet. Pentru a-ti incepe ziua cu dreptul, un simplu zambet iti va conferi imboldul de fericire si de sanatate. Deci, etaleaza-ti zambetul larg si spune-ti ca ziua ta va fi una cat mai buna.

5. Un ras bun este benefic pentru inima. Un studiu recent efectuat a aratat ca cei care se amuzau in timpul unor filme de comedie demonstrau o dilatare a vaselor de sange cu o cincime mai mult peste valorile nominale, efect ce dura aproape 24 de ore. Intre timp, cei care urmareau filme documentare mai serioase aratau o contractie arteriala de 18%.

6. Spala-te pe dinti si foloseste ata dentara. Obiceiul de periere a dintilor si de utilizare a atei dentare va sustine sanatatea dentara si va scade riscul de cancer cerebral sau la gat. In cadrul unor cercetari efectuate in New York s-a demonstrat ca persoanele care sufereau de boli gingivale cronice aveau un risc marit de a dezvolta un tip de cancer cerebral sau la gat, in special in zona bucala si esofagiana.

Citeste continuarea articolului aici: 12 pasi simpli pentru o sanatate mai buna

Articole similare

Cele mai citite