AcasăDiverse12 obiceiuri ale unei persoane nefericite (si cum sa le evitati)

12 obiceiuri ale unei persoane nefericite (si cum sa le evitati)

Sunt determinata sa fiu mai vesela si mai fericita, indiferent de situatia in care m-as putea afla. Asta pentru ca am inteles amploarea efectelor propriei tristeti si nefericiri si faptul ca acestea nu sunt determinate de circumstante, ci de despozitia noastra. – Martha Washington, sotia primului presedinte al SUA, Presedintele George WashingtonFericirea este un aspect pe care cu totii ni-l dorim. Ca fiinte umane, putem accepta faptul ca: (a) viata este scurta si (b) ca nefericirea ne complica viata. Precum in cazul cunostintelor generale, obiceiurile noastre au un impact major asupra calitatii vietii; mai exact, respectivele obiceiuri ne influenteaza direct fericirea (lipsa acesteia).

Pentru a face distinctia si mai clara, exista o diferenta evidenta intre depresie clinica si nefericire cronica. Depresia reprezinta un dezechilibru chimic ce apare in creier, in timp ce nefericirea este o dispozitie ce survine de cele mai multe ori prin felul in care alegem sa ne traim vietile.

Totusi, similar depresiei, nefericirea poate fi diagnosticata si tratata.

Iata cele 12 obiceiuri ce conduc la nefericire, toate fiind recomandat sa fie evitate.

1. Nemultumirea cronica

Persoanele fericite si de succes nu prea se plang. Pe de alta parte, se pare ca nemultumitii cronici au mereu ceva negativ de spus…chiar si atunci cand toti cei din jur sunt fericiti!

In consecinta: cu totii avem parte de diferite circumstante ce ne sunt oferite in decursul vietii, dar in final, tot ale noastre sunt – fie ele corecte, sau mai putin corecte, dorite sau nedorite. In schimb, cautati solutii la probleme decat sa va plangeti, lucru care oricum nu va duce nicaieri.

2. Critica generala – personala si in privinta altor persoane

Modul in care vorbim despre noi insine ne modeleaza imaginea de sine, spre bine sau spre rau. Valorea asociata propriei persoane este o componenta esentiala pentru fericire, si senzatia de multumire de sine ne este indreptatita.

Realizati ca se mai pot intampla si greseli, acceptati-le si treceti mai departe…nu va denigrati pe voi insiva.

Mai mult, respectati diferentele inalienabile a altor persoane si recunoasteti-le dreptul de a trai fericiti si in afara sferei de critica.

3. Un stil de viata peste putintele materiale

Traim intr-o societate materialista, una in care suntem constant bombardati cu reclame pentru cea mai noua masina, dispozitiv sau card de credit; toate promit un trai mai usor, mai satisfacator.

Nu le credeti nici macar o secunda. In timp ce achizitionarea unui nou produs va poate oferi un energizant emotional, acest efect nu este de durata.

Ati auzit de termenul remuscarile cumparatorului? Exista cu un motiv.

In schimb, cautati sa faceti ceva ce nu implica cumpararea unei noi bucati de plastic – faceti exercitii fizice, cititi, mergeti in calatorii, etc. – orice va aduce satisfactie, dar care sa nu va lase cu datorii.

4. Dependentele negative

Majoritatea lucrurilor sunt bune in moderatie – mancarea, un pahar sau doua, distractia…momentul in care aceste aspecte devin un subiect central al vietii noastre, atunci devin o problema.

Citeste continuarea articolului aici: 12 obiceiuri ale unei persoane nefericite (si cum sa le evitati)

Articole similare

Cele mai citite